Prostreno.cz

Mango vám pomůže nejen s hubnutím

Příznivých vedlejších účinků má mango skutečně mnoho. Proč si jím tedy neposílit imunitu, nepodpořit dietu a nevylepšit kvalitu pleti?

Zamilovat se do manga je tak snadné! Jeho šťavnatost, sladká chuť i exotická vůně rozzáří váš den, stejně jako veselá barva, která mu propůjčuje charakteristický vzhled. Jste právě v dietním režimu? Chcete vylepšit své zdraví a získat převahu nad chronickými chorobami? Berte to jako pádné důvody k jeho častější konzumaci! Nebo jste o těchto benefitech manga ještě neslyšeli?

Pomocník hubnutí, na kterém si pochutnáte

Studie za studií potvrzuje, že lidé, kteří mango zařadí do běžného jídelníčku, hubnou rychleji a snadněji. A je jasné, proč. Tento plod obsahuje kromě vody i spoustu vlákniny. Ta prodlužuje pocit sytosti, upravuje trávení, zpravidelňuje pohyby střev a napomáhá detoxikaci. S touto ovocnou cizokrajnou svačinkou předejdete přejídání. A navíc i zneutralizujete přebytečné kyseliny v žaludku, které způsobují pálení žáhy.

Prevence všeho, čeho se bojíte

Úroda, kterou poskytuje strom zvaný mangovník, je báječným zprostředkovatelem antioxidantů, jmenovitě pak kvercetinu, fisetinu, isoquercitrinu, astragalinu, kyseliny gallové a methylgalátu. Všechny tyto sloučeniny se dávají do souvislosti s výrazně nižším rizikem rakoviny, zejména prsu, prostaty a tlustého střeva.

Cholesterol i tlak v normě

Odborníci i výživoví terapeuti se shodují v tom, že jmenovaná šťavnatá dobrůtka přispívá k regulaci škodlivého cholesterolu a normalizaci tlaku, čímž značně omezuje pravděpodobnost kardiovaskulárních chorob. Protože v ní naleznete i vysoký podíl vitaminu C, prokazatelně zesiluje obranyschopnost a zlepšuje imunitní reakce organismu.

Zářivá a omlazená pokožka

Potravin, které mají na kvalitu pokožky příznivý vliv, existuje požehnaně. Právě mango, tedy alespoň dle závěrů několika výzkumů, patří k těm vůbec nejúčinnějším. Jeho nutriční profil chrání kožní buňky před poškozením i volnými radikály. Také stimuluje produkci omlazujícího kolagenu a zachovává jemnou strukturu pleti. Jde tedy o lahodnou kosmetiku, která vás zkrásní! Tak si ji nezapomeňte přihodit do nákupního košíku…

Zdroje: 1mhealthtips.com, timesofindia.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat