Prostreno.cz

Na bolest lze vyzrát kořením přímo z vaší kuchyně

Skořice a pepř patří k základní domácí potravinové výbavě. Tak si špetku dejte! Ulevíte si od bolesti dřív, než řeknete švec. Stejné účinky má i chilli, které navíc navozuje dobrou náladu.

Někdy bolí zub, jindy zase hlava, svaly nebo klouby. Běžně v takových situacích saháte po prášcích z lékárny? Tahle první pomoc nebývá nejlepším řešením, alespoň s ohledem na její možné nežádoucí vedlejší účinky. Čím si to ulehčit bez rizika? Udělejte revizi kořenek a zkuste si naordinovat třeba tohle!

Chilli jako ďábelská medicína

Někdo ostré miluje, jiný nenávidí. Patříte-li do skupiny jeho fanoušků, zachránit vás může chilli. Obsažená látka zvaná kapsaicin nejenže okamžitě utlumí bolest a navodí dobrou náladu, nakopne i metabolismus, omezí riziko rakoviny a zatne tipec zánětům. A jen tak mimochodem, závěry jisté pekingské studie naznačují, že chilli a pikantní potraviny obecně příznivě ovlivňují dlouhověkost. Tak to vidíte, bude vám lépe a ještě se možná dožijete delšího věku.

Řekněte ano skořici

První zmínky o aromatické skořici pocházejí z Číny a datují se do 4. tisíciletí př. n. l. V těchto dobách se o ní vedly dlouhé a těžké boje, neboť toto koření mělo cenu zlata. Hodně ceněné je ale dodnes. Sypký prášek, jehož chuť si nelze s ničím splést, podstatně mírní bolestivé stavy. Zároveň vykazuje antibiotické vlastnosti, stimuluje krevní oběh a reguluje hladinu škodlivého cholesterolu. Regeneruje také tkáně a podporuje látkovou výměnu, přičemž zlepšuje kvalitu pokožky a zpomaluje biologický proces stárnutí. A to se počítá, nemyslíte?

Pepř se nezdá!

Bolesti to můžete pořádně nandat i jinými ochucovadly. A ano, patří mezi ně i starý dobrý pepř. Vždyť se v jeho složení nachází i piperin, jež má účinky srovnatelné s morfiem. Tak si klidně jeho menší množství vmíchejte do sklenice vody, čímž vznikne léčivý nápoj. Ten kromě okamžité úlevy slibuje i rychlejší hubnutí, normalizaci tlaku, útlum symptomů alergie a prevenci tvorby otoků. Tak ať ani doušek nepřijde nazmar…

Zdroje: ecowatch.com, thehealthsite.com





Celkem 4 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat