Prostreno.cz

Druhy koření s cenou zlata

Co kdyby vás postihla migréna, chronický zánět nebo pálení žáhy? Ozvat se ale může i bolest svalů a kloubů. A přesně toto jsou důvody, proč mít své kořenky stále plné!

Je čas doplnit kořenky, přátelé! Nebo nechcete mít po ruce ochucovadla, díky kterým nejchladnější měsíce roku prožijete v plném zdraví? Namítáte, že účinkům těchto sypkých ingrediencí tak docela nevěříte? To vědci ano a za tahle konkrétní by prý dali ruku do ohně!

Skořice má cenu zlata

Pokud jste přesvědčení o tom, že se skořice hodí jen do sladkých dezertů a vánočního cukroví, mýlíte se. Jako neodmyslitelná součást rýžových a masových pokrmů se využívá v asijské, čínské, indické, arabské i thajské kuchyni zcela běžně. Přidává se také do koktejlů i čajů. A co takové svařené víno! Tenhle zázrak podle mnohých studií tlumí záněty, zvyšuje citlivost na inzulin a snižuje vysoký cholesterol, přičemž působí proti zánětům.

Kurkuma prý nahradí léky

Silný protizánětlivý potenciál má i kurkuma, jejíž účinky odborníci srovnávají s farmaceutickými medikamenty. Ano, takovou moc má jinak zvaný indický šafrán! Protože zabraňuje oxidačnímu poškození, omezuje pravděpodobnost široké škály chronických chorob. Příznivý vliv má i na činnost srdce, zatímco zmírňuje nepříjemné stavy spojené s revmatoidní artritidou.

Bobkový list nejen na migrénu

Sušené listy vavřínu vznešeného přispívají k detoxikaci organismu, což se hodí vždycky. Už jste slyšeli o tom, že jimi můžete zastavit i otravnou migrénu a pálení žáhy? Další dobrá zpráva je, že zlepšují náladu, neboť krotí stresový hormon kortizol.

Červená paprika se vysměje bacilům

Zdá se vám mletá červená paprika příliš obyčejná? Tak to by vás mohlo zajímat, že funguje jako silný posilovač imunity. Tedy alespoň závěrů studie, jejíž poznatky zveřejnil magazín Journal of Biomedicine and Biotechnology. Z nich byste se dozvěděli i to, že červený prášek snižuje riziko rakoviny a urychluje hubnutí i léčbu nachlazení. To je ale překvapení, že?

Zdroje: healthline.com, livestrong.com






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat