Prostreno.cz

Komentáře k článku

Siraellen 23.11.2021

meloun moc nemusím

Tomáš 23.11.2021

Dobrý hoax, možná by si to chtělo zopakovat biologii....dýně, okurky, rajčata, cukety, lilky, patizony, melouny, a pod. jsou z botanického hlediska řazeny mezi ovoce, jako vše, co plodí nad zemí a obsahuje semena. Za zeleninu je považováno vše, u čeho se využívá podzemní část rostliny. Brambory jsou v podstatě ovoce, plodem je rajče, nikoliv hlíza. Z gastronomického hlediska je rozdělení jiné.

Tomáš Tomáš 23.11.2021

Z botanického hlediska: plodiny, které vznikají z reprodukční části rostliny (rajče, okurka, meloun, paprika, jablko - dužina chránící semena), jsou ovoce. Plodiny, které vznikají z kořene, stonku nebo z listu rostliny jsou zelenina. Z gastronomického hlediska to je různé.

standa v tlačence a bramboráku majoránka 22.11.2021

standa rajče nemá chybu,je mi u pr...e co je co.

Robert Polič 22.11.2021

Už před dvěma lety jsem upozornil Kaufland, že na samoobslužných vahách mají meloun v sekci "ovoce". Zdá se, že jim to nevadí. Komu není shůry dáno...

Tomáš Robert Polič 23.11.2021

Komu není shůry dáno...máte pravdu, právě jste ze sebe udělal hlupáka. Doporučuji nastudovat biologii (botaniku) ZŠ.

František Král 22.11.2021

Konzumuji (a mám docela rád) vše zmiňované. Rozhodně si svůj chuťový zážitek nekazím přemítáním o tom, že si nejsem zcela jist, zda právě konzumované je botanicky to či ono.

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat