Prostreno.cz

Dezerty podle astrologie

Sluneční znamení toho hodně vypovídá o povaze člověka, ale i chutích, kterým podléhá. Jaké dezerty ocení Štír nebo Ryby?

Zvěrokruh, zvířetník nebo zodiak může být určitou nápovědou v tom, co sladkého svým blízkým připravit jen tak ke kávě, nebo jako sladkou tečku na závěr.

Beran

Beran patří mezi ohnivá znamení, které je všeobecně vnímáno jako impulzivní. Beran neváhá vyzkoušet něco nového a vzrušujícího, jako je třeba panna cotta, ale vždy se vrátí k osvědčeným laskominám, které zná z mládí. Jablečný závin se šlehačkou, laskonka, perník s kokosem? Sem s tím!

Býk

Býkovi vládne planeta Venuše, což znamená, že touží po luxusu, romantice i lásce na první pohled. Lávový koláč, lava cake či čokoládový fondant. Za těmito názvy se neukrývá nic jiného než čokoládový dezert, jež Býkovi polechtá chuťové buňky.

Blíženci

Blíženci patří pod nadvládu Merkuru. Jejich nájezdy na ledničku občas nedávají smysl, párují potraviny, které k sobě nepatří, ale vůbec jim to nevadí. Láká je všechno vzrušující a naruby. Radost jim udělá krtkův dort, tiramisu, zebří koláč nebo pletený koláč s lískooříškovou pomazánkou.

Rak

Rak vyhledává dobroty, které ho emocionálně uklidňují. K těm patří sladké chlebíčky, cukroví (vanilkové rohlíčky nebo linecké), příjemně se obvykle cítí díky jablečným dezertům, čokoládě a tvarohu.

Lev

Lev jako vůdce rád vyčnívá z davu. Vyžaduje kreativní a vzrušující prezentaci, takže cokoli je naaranžované a s důvtipem, to vítá. Mandlový dezert s hruškami, dort Pavlova s jahodami, vrstvený dezert triffle. Hlavně eleganci!

Panna

Panna je znamení, které vyznává praktičnost a zdraví. Panna si pochutná na ovocných dezertech, dýňových ovesných sušenkách, domácí zmrzlině, retro jablcích v županu, závinech nebo lineckých koláčcích s tvarohem.

Váhy

Toto znamení si přeje, aby vše v životě bylo vyvážené a spravedlivé, upřednostňuje tedy kupříkladu sladko-slané. Horká čokoláda s mořskou solí a karamelem je to pravé, stejně jako koláčky s ovocem a sýry.

Štír

Želé, zmrzlina, šlehačka, čokoláda a tmavé ovoce. Z těchto věcí se dá vykouzlit nespočet laskomin, které Štírovi sedí, kupříkladu i „obyčejná“ bublanina.

Střelec

Střelec patří mezi nejdobrodružnější a nejnapínavější znamení, které se rádo baví a dá jak na chuť, tak i estetickou stránku. Čokoládový dort s lehkým krémem a vrstvami čokolády ozdobte karamelovými nitěmi.

Kozoroh

Kozoroh oceňuje píli a snahu, kterou do přípravy sladké tečky na závěr vložíte. Sněhová roláda, luxusní ořechové sušenky či makronky. Jděte po nich!

Vodnář

Vodnáři oceňují vše svérázné a neobvyklé, takže je přitahuje třeba to, když do sladkého krému přidáte vařenou, strouhanou bramboru. Vodnář se nadchne pro dezert s rebarborou, mandlemi, quinou a ovesnými vločkami.

Ryby

Horká omáčka z cukru, másla a malin, žloutkové krémy, světlé ovoce obecně (i exotické). Při výběru dezertu pro Ryby dbejte hlavně na to, aby působil dostatečně romanticky a něžně.

Zdroje: eatingwell.com, allure.com






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat