Prostreno.cz

Stravovací návyky prozradí vaší osobnost

Jíte pomalu, důkladně nebo rychle? Co vypovídají vaše způsoby o vaší osobnosti?

Zhltnete jídlo, protože nemáte čas? Nebo naopak jíte pomalu a uvědomujete si každé sousto? Kromě toho, že naše stravovací návyky mají nemalý vliv na stav našeho těla, dokážou i ledacos prozradit o naší povaze. Tak jak jste na tom?

Když jíte rychle

Je váš talíř prázdný ještě předtím, než ostatní vůbec s jídlem začali? Pak máte multitasking v krvi! Vždy dodržíte termíny a v soutěžích všechny porážíte. Není pro vás problém vyhovět potřebám druhých, ale potřebujete také čas sám pro sebe.

Když jíte pomalu

Pokud jíte pomalu, i v životě vám všechno trvá – ať už je to rozhodování nebo nějaké pracovní úkoly. Protože jste skálopevně přesvědčení, že kvalita je důležitější než rychlost provedení. Svůj život si užíváte a lidi v něm máte rádi – žijete zkrátka tady a teď.

Když jídlo potřebuje řád

Jste ten typ člověka, který chce mít na talíři všechno přesně rozmístěné? Aby se nic nepletlo a nepomíchalo? Pak máte tendenci i život žít spořádaně a až příliš organizovaně. Někdy na svých zásadách lpíte až příliš pevně.

Když je jídlo dobrodružství

Nevadí vám smažení švábi, kuřecí pařáty nebo kobylky? Pak jste pravděpodobně velký dobrodruh! Každopádně se nebojíte problémů a konfliktů, ale nemáte nic ani proti novým nápadům nebo změně plánu. Žije se přece jenom jednou!

Když si jídlo pečlivě vybíráte

Vždycky najdete něco, co vám nechutná? Pak jste rozhodně perfekcionista. Neradi vystupujete ze své komfortní zóny a vždy potřebujte přesně vědět, co se bude dít. Přesto se dá říct, že jste zvídavý člověk, který se nebojí ptát a učit se nové věci.

Když má jídlo přesné pořadí

Nejprve sníte hrášek, potom brambory a nakonec maso – někteří lidé si ingredience nejraději vychutnají jednu po druhé, než aby je míchali dohromady. Lidé s tímto stylem stravování jsou opatrní, vše si mnohokrát promyslí. Přesto jste velmi kreativní a vidíte svět trochu jinak než většina lidí.

Když jídlo musí vypadat

Rádi si jídlo hezky naaranžujete, protože se jí i očima? To znamená, že přemýšlíte daleko dopředu a orientujete se na cíl. Rádi si děláte plány do budoucna – ať už jsou profesní nebo soukromé.

Zdroj: brigitte.de, psychology.com






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Langoše

(1 hlasů)

Boloňská omáčka

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat