Prostreno.cz

Medový drink rychle zbavuje kašle i únavy

Medová voda je jednoduchý a přírodní nápoj, který můžete připravit doma. Stačí do sklenice teplé vody přidat lžíci medu a promíchat. Můžete přidat i trochu citronové šťávy pro osvěžující chuť. Tento nápoj je vhodný k pití ráno na lačný žaludek. Med obsahuje mnoho živin, jako jsou vitamíny, minerály a antioxidanty, které posilují imunitní systém.

Vlažnou vodu s citronem pije po ránu kdekdo. Vy jste tomuto nápoji na chuť nikdy nepřišli? Nahraďte citron sladkým medem! Možná to nezní jako adekvátní výměna, ale tenhle lahodný životabudič má mnoho prokázaných výhod. Kterou oceníte ze všech nejvíc?

Vykašlete se na kašel

O virózy spojené s teplotou a kašlem není přes zimu nouze. Nějak se vám nedaří tuhle svízel doléčit? No vidíte, o důvod víc, proč si připravit medový drink. Americký výzkum (1) publikovaný v magazínu The American Journal of Clinical Nutrition prokázal, že včelí produkt ulevuje při respiračních infekcích stejně jako komerční farmaceutické medikamenty. Odborníci si to vysvětlují jeho antimikrobiálními a antioxidačními vlastnostmi, které tlumí nejen kašel, ale i záněty nosohltanu.

Pomoc při hubnutí

Navzdory tomu, že je med sladký „jako cumel“, bývá při dietě doporučován. Kalifornští experti působící na univerzitě v San Diegu poukazují na to, že je velice účinný při detoxikaci těla a zlepšuje inzulinovou rezistenci, přičemž urychluje metabolismus a navozuje pocit sytosti. Mimochodem, jeho účinky se dotýkají i nastolení hormonální rovnováhy či zvýšení energetické hladiny, což se při hubnutí hodí vždycky (2).

Restart unavené imunity

Nejstarší sladidlo v dějinách lidstva funguje také jako zprostředkovatel široké škály vitaminů, minerálů a enzymů, které povzbuzují obranyschopnost, neutralizují volné radikály, chrání před oxidačním stresem a zmírňují symptomy alergií. Jeho každodenní konzumace, v ideálním případě na lačný žaludek, vás tedy učiní mnohem odolnější (1). Ale podpoří i vizáž!

Delší mládí? Užijte si ho

Ve vědecké sféře se objevují názory, že medová voda omlazuje pokožku. Z části je to díky tomu, že pročišťuje krev a stimuluje produkci kolagenu. Tak proč toho nevyužít? Klidně si do ní přidejte i špetku skořice, vůbec nic tím nezkazíte (2).

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5424551/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3609166/





Celkem 1 komentářů

Masunta nejosvícenější...
07.12.2023

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Snídaně z lásky

(38 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat