Prostreno.cz

Libavkový olej má působivé zdravotní výhody

Nechtěli byste si rozšířit esenciální výbavu? Možná by se vám hodil libavkový olej, který je přínosným prostředkem pro jedince s revmatoidní artritidou. Také pomáhá na nadýmání, navozuje dobrou náladu a zpravidelňuje menstruační cyklus.

Libavkový esenciální olej. Ještě jste o něm nikdy neslyšeli? Ale to je škoda. Získává se z rostliny libavky poléhavé, která vykazuje podobné účinky jako aspirin. Tento prostředek může být nedocenitelnou součástí domácí lékárničky, s čímž po přečtení následujících řádků zřejmě budete souhlasit. Nebo ne? Tady jsou jeho unikátní schopnosti.

Úleva při revmatismu, která je vítaná

Zmíněný esenciální olejíček je jedinečný v mnoha směrech. Četné výzkumy potvrzují, že vykazuje analgetické a antirevmatické vlastnosti, proto je nanejvýše vhodný a doporučovaný osobám s revmatoidní artritidou. Tlumí totiž bolesti, zatímco snižuje záněty a příjemně prohřívá celé tělo. Vnější aplikace, před kterou ho je nutné nejprve zředit s jiným nosným olejem (mandlový, olivový, kokosový), poskytuje pohybovému aparátu úlevnou první pomoc. Co dalšího má tenhle tekutý spojenec pod palcem?

Nadýmání bude minulostí

K nadýmání zpravidla dochází, když se v zažívacím traktu vytvoří příliš mnoho plynů. Příčinou jsou chemické reakce, jež vznikají po konzumaci některých jídel, zvláště tedy těch, jež obsahují těžko stravitelné sacharidy. Jedná se třeba o zelí, kapustu, květák, brokolici, luštěniny nebo cibuli. Že na nadýmání pomáhá jen zvýšený příjem vlákniny, optimální pitný režim a fyzická aktivita? Takhle to úplně není. Ostatně, namasírujte si břicho zředěným libavkovým olejem a přesvědčte se sami…

Dopřejte si relaxaci s meditací

Inhalace jmenovaného prostředku zklidňuje mysl, krotí stresové hormony a navozuje dobrou náladu. Někteří odborníci se domnívají, že také uvolňuje napětí svalstva, působí proti infekcím, posiluje imunitu, stimuluje krevní oběh a zprůchodňuje ucpané dýchací cesty. Také údajně zpravidelňuje menstruační cyklus a zbavuje nevolnosti. Jeho aroma navíc neutralizuje nežádoucí pachy v domácnosti.

Zdroje: organicfacts.net, webmd.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat