Prostreno.cz

S proseccem na zdraví

Že alkoholu moc neholdujete? A pít ho denně si nedokážete představit? Tak si představte, že existuje hned několik dost dobrých argumentů, proč si dát prosecco ne každý večer – každé odpoledne!

Ve Švýcarsku mají dokonce pro důstojný odpolední alkoholický nápoj zvláštní výraz – „Aperó“. A nemyslíme tím plechovku piva na lavičce v parku, ale jeden nebo dva (nebo dokonce tři) skutečné alkoholické nápoje – víno, prosecco, Aperol Spritz… A proč byste si ho měli dát už ve dvě odpoledne a nečekat až do večera? Tak tady je několik výhod:

Kocovina? – Neznám.

Ne, to není nesmysl. Je opravdu prokázáno, že pokud si dáte třeba tři skleničky po obědě, do večera budete zase střízliví. Takže kocovina u vás nebude mít šanci. Tedy i kvůli dalšímu bodu.

Druhý den ráno nebudete unavení

A to proto, že půjdete do postele ve svou obvyklou dobu a nebudete trápit sebe ani své tělo dlouhým ponocováním. Kruhy pod očima a bledá pleť tak budou jen pouhou vzpomínkou na mladá a nezkušená léta, kdy jsme byli v baru až do časných ranních hodin.

Den je mnohem větší zábava

Samozřejmě vás nenabádáme pít alkohol každý den po obědě, ale tu a tam může být malý drink během dne velmi zábavnou vložkou a takovým malým bláznovstvím v každodenní rutině života, který potom budeme snášet mnohem lépe…

Sejdete se s přáteli

Ruku na srdce – nejste večer vždycky už unavení? Pak je nejlepší doba, kdy pozvat kamarádku na šampaňské, právě odpoledne! A s ohledem na okolnosti – takové „sedánky“ se dají provozovat i virtuálně. A nejlepší na tom je, že ve 20 hodin stihnete svůj oblíbený film.

Pít „za světla“ je nejlepší

Už jste si někdy dali koktejl spontánně už třeba v o půl 4? Ne? Pak je nejvyšší čas to zkusit! Slibujeme, že sotva najdete v ten den něco zábavnějšího. I normální úterý může vypadat jako oslava narozenin.

Bořte pravidla

Jako dospělá žena (a dost možná i matka) se celý den musíte řídit nějakými pravidly. Přitom je ale potřeba někdy upustit páru – tak mladé už nikdy nebudeme! A právě pro ty, které pracují na poloviční úvazek a už to stejně vzdaly, protože na důchod si nevydělají a práci nikdy nestihnou dokončit – posaďte se v obýváku a na zdraví!

Zdroj: názory autorky, healthline.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat