Prostreno.cz

Olej z černých semen pomůže při dietě

Kmínový olej se náramně hodí do salátů a zálivek. Ocení ho nejen vaše kuchyň, ale i tělesné křivky. Tato ingredience totiž podporuje hubnutí hned několika způsoby. Seženete ji v obchodě se zdravou výživou!

Jaro není jenom ve znamení probouzející se přírody a poletujícího pylu, který dráždí alergiky. V tomto období u mnohých začínají i přípravy na plavkovou sezonu. I vy si teď dáváte větší pozor na to, co jíte a snažíte se pravidelněji cvičit? No jistě, štěstí přeje připraveným, a to nejen v létě u vody! Co kdyby vám rýsování proporcí usnadnil jistý olej? Jde o zaručeného zeštíhlujícího pomocníka.

Spojenec s nejlepší možnou pověstí

„Tento olej se získává ze semen černého kmínu, známých také jako semena Nigella. Ty se v jihovýchodní Asii a na Středním a Dálném východě využívají jako přírodní prostředek k léčbě mnoha nemocí. Předpokládá se, že nabízejí specifické výhody, a to včetně antimikrobiálních, antioxidačních a protinádorových účinků. Prospěšné jsou však i pro zdraví dýchacích cest, zatímco napomáhají hubnutí,“ objasňuje americká certifikovaná nutriční poradkyně Allie Gregg. Benefity „tekutého kmínu“ nepopírají ani vědecké výzkumy, proto tahle fitness zbraň jistě stojí za vyzkoušení (1).

Přísada, co se při vaření neztratí

Že tento doplněk stravy skutečně přispívá ke snížení tělesné hmotnosti, potvrzuje například studie zveřejněná v magazínu Journal of Ethnopharmacology (2). Odborníci, kteří ji uskutečnili, se domnívají, že jeho konzumace způsobuje postupnou regeneraci pankreatických beta-buněk a ovlivňuje hladinu inzulinu a glukózy, čímž omezuje chutě k jídlu. Dalším důležitým aspektem je skutečnost, že černá kmínová semena díky obsahu antioxidační látky zvané thymochinon tlumí záněty a otoky – i to jsou dobré vlastnosti v boji proti nadváze. Tuto ingredienci můžete konzumovat jen tak po lžičkách, ovšem hodí se i do salátů a zálivek, ve kterých vynikne její kořeněná chuť. A podle výše jmenované výživové poradkyně Allie Gregg nemá absolutně žádné nežádoucí vedlejší účinky.

Zdroje: (1) besthealthmag.ca, (2) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29559374/





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat