Prostreno.cz

Výhody ibišku pro pokožku

Tropický ibišek je známý pro své velké a barevné květy. Jste si vědomi úžasných výhod, které přináší vaší pleti? Považuje se za „botoxovou bylinku“!

Ibišek je nabitý antioxidanty, takže tělu dodává munici, kterou potřebuje k boji s volnými radikály. Snižuje tak oxidační stres a poškození. Tedy nejen to.  Ibišek je ultra hydratační a vyživující bylina, která je bohatým zdrojem bílkovin, vápníku, mědi, železa, hořčíku, manganu, draslíku, zinku, vitaminů-A, B6, C, E a K. Kromě toho obsahuje také niacin thiamin, riboflavin, antioxidanty, alfa-hydroxykyseliny, beta-hydroxykyseliny, kyselinu jablečnou a mnoho dalších sloučenin, které prospívají pleti. Tohle všechno umí!

Čistí a stahuje kožní póry

Ibišek obsahuje saponiny, jež jsou známé tím, že napomáhají přirozenému a jemnému čištění pokožky. Obecně platí, že organické kyseliny přítomné v bylinkách odstraňují odumřelé kožní buňky a udržují kožní póry čisté. Další dobrou zprávou je, že právě ibišek je bylinkou, která obvykle nezpůsobuje alergické reakce a podráždění. Má také antibakteriální vlastnosti a zabraňuje tvorbě pupínků.

Ve stejném poměru smíchejte prášek z ibišku a multani mitti, což je hlinka sopečného původu podobná kaolinu, která má vynikající absorpčními vlastnostmi a je plná minerálních látek a stopových prvků. Do směsi přidejte dostatečné množství růžové vody, abyste získali hladkou pastu. Tu naneste na obličej, proveďte několik krouživých pohybů a následně nechte 10–15 minut působit. Masku setřete a obličej umyjte vodou. Aplikujte dvakrát týdně.

Zpomaluje stárnutí

Ibišek se často označuje za „botoxovou bylinu“, díky které je plet pružná a mladistvě vypadající. To mají na svědomí antokyany, jež podporují produkci elastinu. Díky vysokému množství antioxidantů ibišek pomáhá kožním buňkám zotavit se z UV a UVB záření i drobných ran.

Na hladkou dužinu rozmixujte jedno avokádo. Přidejte 2-3 lžíce prášku z ibišku a dobře promíchejte. Masku naneste na obličej a nechte 15-20 minut působit. Provádějte dvakrát týdně.

Zlepšuje a vyrovnává tón pleti

Ať už se jedná o hyperpigmentaci, změnu barvy, tmavé či stařecké skvrny, ibišek patří k oblíbeným prostředkům, v jejichž moci je zmíněné stavy zlepšit. Poskytuje totiž kyselinu jablečnou a citronovou plus alfa-hydroxykyseliny, které upravují tón pleti. Zároveň kontroluje produkci melaninu a skvěle hydratuje.

Rozdrťte 4–5 květů ibišku na jemnou pastu. Do ní přidejte 3-4 lžíce gelu z aloe vera a dobře promíchejte. Směs aplikujte na pokožku a po půl hodině opláchněte vodou. Pro dosažení nejlepších výsledků to dělejte dvakrát nebo třikrát týdně.

Zdroje: www.vedix.com, www.myteadrop.com, www.wikipedia.org





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat