Prostreno.cz

Zdravé svačiny na hubnutí

Pokud chcete zhubnout, měli byste najít zdravou kombinaci cvičení a stravovací disciplíny. Zdravá strava spolu s mírným tréninkem jsou klíčem k postavě do plavek. A jaké potraviny jsou nejlepší svačinou?

Je to velmi jednoduché: Pokud se chcete zbavit přebytečných kilogramů, měli byste během dne spálit více kalorií, než přijmete. K dosažení tohoto cíle je zdravé stravování důležité, ale ne rozhodující. Ačkoli naše tělo spaluje energii, i když třeba sedíme u notebooku, zdaleka to nestačí ke zhubnutí. Za předpokladu, že nebudete u toho počítače celý den hladovět... Pokud chcete zhubnout, musíte trénovat – pravidelně.

Nejde o to, abyste si pětkrát týdně zašněrovali běžecké boty. Inteligentní kombinace mírného cvičení a vědomé výživy je klíčem k úspěšnému hubnutí. Když už mluvíme o vědomé výživě: Vědomě, podvědomě nebo prostě z nudy každý večer si vychutnat sklenku vína nebo piva spolu se slaným pečivem nebo čokoládou k ní rozhodně nepatří.

Máme několik nápadů na občerstvení, které chutnají dobře a pomohou vám zhubnout.

Čerstvé banány a jablka

Ovoce a ovoce obecně jsou ideálním občerstvením. Ale platí všeho s mírou. Průměrný banán má asi 100–120 kalorií, jablko asi 70 kalorií. Čerstvé ovoce zároveň obsahuje řadu vitaminů a minerálů, které mají pozitivní vliv na vaši zdravotní pohodu. Jablka a banány zaženou chutě na sladké a máte je hned po ruce. Pokud jste si ráno zapomněli něco zabalit, můžete si jablko nebo banán koupit v každém supermarketu nebo ve stánku s ovocem.

Zelenina a syrové potraviny

Pokud chcete jíst zdravě, ale s méně kaloriemi, sáhněte po syrových potravinách a zelenině. Okurky, mrkev, papriky a kedlubny jsou pro tento účel zvláště vhodné. Kromě známých cenných složek obsahuje drtivá většina zeleniny spoustu vlákniny a sekundárních rostlinných látek. Pokud by byla syrová zelenina dlouhodobě příliš nudná, můžete také experimentovat s různými dipy – jako je hummus nebo nízkotučný jogurtový dip.

Ořechy

Ořechy jsou také vynikající v zastavení chutí. Měli byste však být opatrní – sice obsahují esenciální mastné kyseliny, které jsou pro vaše tělo důležité, ale můžete se také rychle dostat přes doporučené denní množství tuku.

Nízkotučný jogurt a tvaroh

Mléčné výrobky mají často vysoký obsah bílkovin a seženete je i v nízkotučné verzi. V kombinaci s čerstvým ovocem, ořechy a müsli máte ideální svačinu na cesty. Ujistěte se, že do jogurtu nebo tvarohu nebyl přidán žádný další cukr a má co nejnižší obsah tuku. Tak si připravíte svačinu na hubnutí.

Celozrnné potraviny

Sacharidy nemusí být vždy špatné. Pokud byste chtěli sáhnout po uhlohydrátech, pak by to měly být sacharidy s dlouhým řetězcem, které zajistí, že zůstanete déle plní a tím uniknete hladu. Celozrnné pečivo nebo knekrbrot jsou pro tento účel ideální. Obě varianty obsahují mnoho vlákniny, které jsou zodpovědné za sytost. Další výhodou celozrnného chleba je, že jej můžete různými způsoby kombinovat s dalšími ingrediencemi a dosáhnout tak potřebné rozmanitosti.

Vejce

Jako svačiny při hubnutí jsou vhodná také vejce. Uvařená natvrdo se dají dobře skladovat a vzít s sebou. Poskytují cenné bílkoviny a výborně zasytí. Pokud chcete dodatečně snížit obsah tuku, obejdete se bez žloutku, který má mnohem vyšší obsah tuku než vaječný bílek.

Zdroj: 7 Snacks zum Abnehmen für Zwischendurch - süssundclever.de (www.suessundclever.de)





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat