Prostreno.cz

Univerzální konzervy ušetří čas strávený u plotny

Chcete chodit na houby, koupat se, opalovat a vůbec si užívat léta plnými doušky – bez toho, aniž byste hodiny trávili vařením. Jaké univerzální konzervy vás nejen na chalupě zasytí? Tyhle v regálech obchodů určitě nepřehlížejte!

Čerstvé jídlo pochopitelně patří k tomu nejlepšímu, co tělu můžete dopřát, nicméně i konzervy zasluhují pozornost. Zvlášť když díky nim vykouzlíte lahodné pokrmy doslova za pár minut. Které vám v létě ušetří práci i čas?

Fazole

Konzervované fazole jsou plné bílkovin a vlákniny, hodí se do salátů, těstovin i pomazánek. Fazole slijte, propláchněte a nechte je okapat. Poté je v misce rozmačkejte, přidejte nasekanou cibulku a česnek, nadrobno nakrájená sušená rajčata a petržel. Utřete s krémovým sýrem, dochuťte solí, pepřem a olejem. Podávejte s pečivem.

Konzervovaná dýně

Ačkoli se konzervovaná dýně tváří jako sezónní zboží, lze ji konzumovat po celý rok. Začleňte ji do smoothies, sladkých i slaných jídel, polévek i hummusu. Se smetanou tvoří výbornou omáčku k těstovinám. Konzervovanou dýni také můžete zkombinovat s kokosovým mlékem. Tato klíčová živina podporuje imunitu, zdraví plic, očí a kůže. Díky vláknině pečuje o trávení, zvyšuje pocit plnosti a pomáhá regulovat hladinu cukru v krvi.

Rybí konzervy

Mezi výhody ryb a mořských plodů, zejména tučných ryb bohatých na omega-3 mastné kyseliny, patří snížení rizika srdečních onemocnění a zlepšení vývoje a funkce mozku. Tuňáka a lososa lze použít k výrobě sendvičů, salátů, pomazánek a ultra rychlých koláčů. Na oleji osmažte cibulku, nahrubo nastrouhanou mrkev, celer a petržel a restujte do změknutí. Na pánev vhoďte kousky ryb, zakápněte citronovou šťávou a dochuťte solí a pepřem. Směs obohaťte o strouhaný sýr, petrželovou nať a mléko a zapečte ji v troubě.

Černé olivy

Černé olivy jsou chutným doplňkem do salátů, omelet, baget, sals, těstovin i tortill. Chutnají i jen tak k vínu. S nimi je letní posezení na terase hned o něco chutnější!

Konzervovaná rajčata

Konzervovaná rajčata jsou nesmírně univerzální. Krémové rajčatové rizoto, rajčatová polévka s luštěninami, chilli con carne a další. To jsou jen některé z receptů, jež můžete na své chatě ochutnat. Rajčata jsou zdrojem antioxidantu lykopenu a dalších živin, jako je vitamin C, vláknina, železo a draslík. Dejte jim zelenou!

Zdroje: www.nbcnews.com, www.wikipedia.org






Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Fitness palačinky

15min
(2 hlasů)

Chia pudink s kiwi a fíky

5min
(1 hlasů)

Lívance bez vajec

15min
(1 hlasů)
Více tipů
Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba