Prostreno.cz

Bylinky a koření pro zářivou pleť

Pleť hladká, rozjasněná a sjednocená? To nemusí být jen sen! Zařaďte do svého jídelníčku tyhle bylinky a koření, rozdíl poznáte téměř okamžitě!

Existují kuchyňské přísady, jejichž účinky jsou prověřené generacemi. A to se týká i pleti, které obecně škodí nedostatek spánku, pracovní stres, nezdravá strava, nevhodná kosmetika či venkovní nečistoty. Používání dobrých produktů z drogerie se cení, ovšem vnější péče není samospásná. Kromě kosmetického režimu je třeba pokožku vyživovat i zevnitř. Jak a čím?

Kurkuma

Během 4 000 let dlouhého pochodu historií celostního léčení kurkuma zklidnila podrážděné žaludky, vyléčila nachlazení a vydezinfikovala rány. Také mnohokrát vyhrála boj s akné a ošetřila sluncem poškozenou pleť. Díky těmto výsledkům se stala známá jako jedno z nejpracovitějších koření na světě. Zařazení kurkumy do vašeho režimu péče o pleť může také zvýšit mikrocirkulaci v kůži, takže pokožka bude silnější a pružnější.

Vitánie snodárná

Vitánie snodárná neboli ashwagandha je dar přírody lidstvu. Po staletí se používá ke zmírnění úzkostí a při vyčerpání. Není tajemstvím, že vyniká množstvím antioxidantů, pomáhá chránit pokožku před poškozením volnými radikály a zpomaluje proces stárnutí tím, že pleť zpevňuje a dodává jí mladistvý vzhled.

Tulsi

Bazalka posvátná (tulsi) je známá jako „královna bylin“. V Indii ji dokonce považují za nejposvátnější bylinku vůbec. Tulsi čistí kožní póry, bojuje proti akné, podporuje zdravé stárnutí pleti, snižuje pigmentaci, zklidňuje kožní onemocnění, jako je ekzém, zároveň zabraňuje vypadávání nebo řídnutí vlasů a eliminuje tvorbu lupů. Ve formě masky se často aplikuje s mlékem.

Ženšen pravý

Z kořene ženšenu se připravuje čaj, který má řadu zdravotních výhod. Ženšen bojuje proti stárnutí pokožky, celkově zlepšuje její vitalitu, snižuje výskyt tmavých skvrn pod očima, redukuje malé jemné vrásky, působí antioxidačně a stimuluje tvorbu kolagenu. Jaké štěstí!

Skořice

Skořice je extrémně silný antioxidant, který pleť chrání před poškozením způsobeným volnými radikály. Tohle koření má protiplísňové, antioxidační a antibakteriální vlastnosti a stimuluje průtok krve v pokožce.

Zdroje: www.food.ndtv.com, www.neutrogena.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat