Prostreno.cz

S normalizací krevního tlaku pomůže kedlubna

Kdy jste si naposledy dali kedlubnu? Určitě to zopakujte! Díky ní si srovnáte tlak, zvýšíte hladinu energie, zharmonizujete trávení a vyladíte štíhlé křivky. Můžete se také vyhnout chudokrevnosti a dost možná i rakovině!

Upozorňuje vás lékař na to, že máte poněkud vyšší tlak, s čímž by rozhodně chtělo něco dělat? O důvod víc, proč navýšit spotřebu kedlubny. Jedna z nejstarších košťálovin, která se pěstuje celoročně, je na arteriální hypertenzi vhodnou medicínou! A vlastně – nejen na ni.

Snadné řešení složitého problému

Mezi cenné živiny, které se v kedlubně dají nalézt, patří i draslík. A že ho tam není zrovna málo! „Kromě příznivého vlivu na hladinu energie draslík působí i jako schopný vazodilatátor, který snižuje zátěž kardiovaskulárního systému tím, že uvolňuje napětí krevních cév a tepen. Zlepšuje tak nejen činnost oběhového systému, upravuje i hodnoty tlaku,“ vysvětluje lékař a vědecký výzkumník Jiang He, který působí na americké Harvardské univerzitě. Takže ano, tuto zeleninu se vyplatí jíst doslova po kilech. A to i z jiných důvodů. O těchto jejích vedlejších účincích už jste slyšeli?

Trávení, co funguje přímo ukázkově

Stejně jako většina pěstovaných brukvovitých plodů je i kedlubna bohatým zdrojem vlákniny. O této složce potravy je všeobecně známo, že dokáže rozpohybovat střeva a zpravidelnit vyprazdňování, přičemž obecně podporuje kvalitu gastrointestinálního systému a maximalizuje efektivitu přijmu živin. Do souvislosti se však dává i s detoxikací organismu a omezeným rizikem rakoviny. Ale pozor, štíhlé křivky zajistí také!

Šťavnatý fitness fígl, na kterém si smlsnete

Ze závěrů mnoha studií se dozvídáme, že zmíněná zelenina je dokonalou potravinou na hubnutí. Proč? Je nízkokalorická, přičemž zprostředkovává spoustu vody i prospěšných látek, prodlužuje pocity sytosti a zabraňuje přejídání. Nelze ji odepřít ani to, že předchází anémii a má protirakovinné vlastnosti, zatímco prospívá zraku a neutralizuje volné radikály.

Zdroje: www.organicfacts.net, www.jamanetwork.com/journals/jama/article-abstract/416446?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=cs&_x_tr_hl=cs&_x_tr_pto=sc, www.todayspractitioner.com/wp-content/uploads/2013/11/weight-loss-meal-replace-IMCJ_11-2_Morrison.pdf, www.onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/j.1753-4887.1997.tb06462.x?_x_tr_pto=sc&_x_tr_tl=cs&_x_tr_sl=en&_x_tr_hl=cs





Celkem 3 komentářů

Siraellen
13.08.2022
Vlasta Rybová mám ho ráda
07.08.2022

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat