Prostreno.cz

Kreativní způsoby podávání melounu

Léto bez melounu – to si neumíme představit. A protože je to i pastva pro oči, nejraději podáváme oblíbené ovoce těmito kreativními způsoby.

Kousek melounu v horkém letním dni je opravdová lahůdka. Už jen vůně nám dokáže v mysli vybavit léto a vzpomínky na dovolenou. Pokud by vás klasické krájení melounu už nudilo a hledáte nějaké kreativnější způsoby, jak ho servírovat. Máme jich pro vás hned pět.

Melounová pizza

Zkuste pizzu trochu jinak! Nejdříve nakrájejte meloun na kolečka a ty pak rozřežte na trojúhelníčky podobné tvaru pizzy. Každý trojúhelníček ozdobte lžičkou smetany, posypte malinami, borůvkami nebo obložte třeba plátky broskve a ořechy.

Melounový led

Ledové kostky vodního melounu upoutají pozornost a dodají každému nápoji obzvláště osvěžující nádech. K tomu meloun nakrájejte na malé čtverečky o velikosti kostky ledu, naplňte do formiček na led a dejte přes noc do mrazáku. Nebo vyzkoušejte vykrojit kuličky a jednotlivě zamrazit. Ideální pro váš oblíbený letní drink!

Melounová zmrzlina

Stejně jako klasického nanuka si můžete vychutnat i meloun na špejli. Na to stačí meloun nakrájet na trojúhelníčky a zmrzlinové dřívko propíchnout spodem přes slupku. Pak si můžete vychutnat buď ledově vychlazený nebo skutečně zmražený. Pro milovníky čokolády – před podáváním polijte čokoládou a vychutnávejte!

Grilovaný meloun

Meloun nemusí nutně znamenat jen osvěžení. V sezoně grilování z něj hravě uděláte i vynikající dezert. Nakrájejte na plátky, pokapejte lehce medem a krátce ogrilujte. A máte hotovo!

Melounový salát

Na salát nakrájejte meloun na kostky velikosti sousta a smíchejte s okurkou, lístky máty a sýrem feta. Podle chuti osolte a opepřete a lehce pokapejte olivovým olejem. A osvěžující salát je hotový!

Zdroj: názory autora





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Boloňské špagety

(2 hlasů)

Kotlety na víně

(3 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat