Prostreno.cz

Uspořádáním pikniku prospějete svému zdraví

Venku je stále ještě příjemně. Ideální příležitost na piknik! A ne, nejde jen o dobré jídlo, které si na louku či do parku přinesete. Tato aktivita také tlumí stres, zlepšuje náladu a uvolňuje napjaté svaly. Posílí vám i obranyschopnost!

Piknik je specifický druh stolování, při kterém se lidé stravují pod širým nebem. Jeho historie sahá až do 18. století, tudíž má tento „venkovní sedánek“ skutečně dlouhou tradici. Nechcete si také nějaký uspořádat? Pokud to počasí dovolí, sezvěte přátele, rodinu nebo kolegy z práce a užijte si krásné odpoledne. Nejenže si dáte nějakou tu chuťovku, prospět můžete i svému zdraví. Jaké výhody vás čekají?

Blaho pro duševní rozpoložení

Čerstvý vzduch dělá s psychikou skutečné zázraky. Je prokázáno, že trávení času venku snižuje úzkost a omezuje aktivitu v těch částech mozku, které souvisejí s duševnímu poruchami. Jinými slovy – dejte si sendvič na nějakém hezkém místě a budete mít optimismu na rozdávání! K návalu radostných emocí přispěje i jiný důvod.

Dávka vitaminu D

Vitamin slunečního svitu. Tak se říká vitaminu D, jehož produkce vzniká v reakci kůže na hřejivé paprsky. Tak vyhrňte rukávy, ať se o něj zbytečně nepřipravíte! Tato látka má mnoho důležitých funkcí a úkolů. Reguluje třeba vstřebávání vápníku a fosforu, přičemž zlepšuje reakce imunitního systému. Klíčová je i pro prevenci splínů a pozor – svým způsobem usnadňuje i hubnutí.

Uvolnění mysli i svalů prostě chcete

Protože budete piknikovat v dobré a veselé společnosti, připravené pokrmy vám okoření hlavně smích. A to je ta nejlepší ingredience! Věděli jste, že vám upřímný úsměv od ucha k uchu dokáže uvolnit napjaté svaly? Nelze mu odepřít ani to, že prokazatelně tlumí bolesti nejrůznějšího původu. Je to dáno tím, že spouští uvolňování endorfinů neboli šťastných hormonů. Mimochodem, tyto sloučeniny také zvyšují hladinu energie. Kam se na ně hrabe káva! Co další výhoda pikniku? Tato aktivita posílí i sociální spojení a upevní mezilidské vztahy. Už chystáte piknikový koš?

Zdroje: www.healthfitnessrevolution.com, www.thekomorebicollection.com





Celkem 0 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat