Prostreno.cz

Domácí prostředky na zlepšení krevního tlaku

Nízký krevní tlak? Domácí prostředky pomáhají proti nepříjemným příznakům, jako je vyčerpání a únava. Tyto tipy rozproudí váš krevní oběh!

Pokud máte nízký krevní tlak, může pro vás rychlé vstávání obzvláště obtížné. S nízkým krevním tlakem vás často trápí příznaky, jako je únava a závratě, a jen stěží vstanete z postele, aniž by se nezatočila hlava. Někteří mohou mít dokonce mdloby. Ale tak to být nemusí! Nízký krevní tlak lze totiž docela dobře kontrolovat domácími prostředky.

Můžete svůj nízký krevní tlak léčit sami?

Existují různé formy nízkého krevního tlaku. Než budete své příznaky léčit sami pomocí domácích léků, měl by lékař určit vhodnou formu hypotenze. Protože pokud máte takzvanou sekundární hypotenzi, je nízký krevní tlak pouze příznakem jiného onemocnění, jako je například hypotyreóza.

Pak je namísto domácích prostředků třeba léčit příčinu, tedy současnou nemoc, léky. Pokud se jako příčina vyloučí další onemocnění, nelze nic namítat proti samoléčbě, aby se tělo a krevní oběh daly do pohybu.

Co pomáhá na nízký krevní tlak 

Kruhový trénink je nejlepší! Takže jezděte hodně na kole, procházejte se každý den nebo alespoň několikrát do týdne běhejte. Pět minut gymnastiky v posteli zabrání tomu, aby se váš krevní oběh vzdal, jakmile vstanete ("jízda na kole" s nohama ve vzduchu, trénink s lehkými vahami).

Hodně pijte, aby se cévy naplnily. Denně byste měli vypít alespoň dva litry vody.

Ráno se osprchujte střídavě studenou a teplou vodou – stimuluje se tím krevní oběh.

Konzumace červené řepy rozšiřuje cévy a zlepšuje krevní oběh.

Jezte několik malých jídel, protože tři velká jídla denně velmi zatěžují oběhový systém – a ten pak ochabuje ještě víc. Asi pět až šest menších jídel denně je lepších.

Kořen lékořice dokáže nejen zvýšit krevní tlak, ale také zmírnit závratě způsobené nízkým krevním tlakem. Je nejlepší ho užívat v sušené verzi do čaje. Jednoduše zalijte lžičku vroucí vodou a nechte pět minut louhovat. Pijte několik šálků denně.

Masáž reflexních zón ruky harmonizuje krevní tlak – položte palec levé ruky na dlaň pravé ruky. Levý ukazováček jemně projíždí rýhami mezi záprstními kůstkami, vždy zdola nahoru směrem k prstům. 15 až 20krát v každé ze tří brázd. Pak ruce vyměňte.

Zdroj: www.brigitte.de/gesund/naturheilmittel/niedriger-blutdruck--hausmittel--die-helfen-10139918.html, www.verywellhealth.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat