Prostreno.cz

Překvapivá přírodní afrodiziaka

Když to v intimní sféře trochu vázne, je třeba zasáhnout. Situaci mohou napravit fíky nebo piniové ořechy. A jak pomůže olivový olej nebo maca peruánská?

Po celá staletí se lidé snaží vylepšit svůj sexuální život pomocí určitých potravin a nápojů. Na nejrůznější přírodní pomocníky se tedy sázelo dávno předtím, než se unaveným libidem začaly zabývat farmaceutické společnosti a jejich chemické vzorečky. A ono to fungovalo! Na své účinnosti však tradiční afrodiziaka neztrácejí ani dnes, tak proč si s nimi intimní chvilky trochu nezpestřit? Možností k vyzkoušení je hned několik.

Jiskru vášně zažehnou fíky

Fíky pravděpodobně pocházejí z Egypta. Podle historických pramenů si na nich den co den pochutnávala i královna Kleopatra, která nikdy neměla o nápadníky nouzi. O afrodiziakálních účincích těchto plodů kolují hotové legendy, což zřejmě vysvětluje i to, proč jsou již odpradávna symbolem plodnosti. Nedáte si také pár kousků? Jestli něco vzkřísí skomírající touhu na sex, tak právě tohle!

Olivovým olejem nešetřete

Dát si takhle „štamprličku“ olivového oleje je lákavé asi stejně, jako pozřít polévkovou lžíci rybího tuku. Věřte, nebo ne, i tato kuchyňská ingredience patří na seznam prostředků stimulujících libido. Je to dáno tím, že obsahuje látky, které ovlivňují určité hormony a jejich rovnováhu, proto nelze popřít, že k tématu zdravého milostného života má hodně co říct.

Místo modré pilulky – piniové ořechy

Aby bylo jasno – piniové ořechy vlastně vůbec nejsou ořechy, ale semínka borovice zvané pinie. Ta je charakteristickým stromem Středomoří, protože vyžaduje prohřáté, suché a kypré půdy. Zmíněná semena se obvykle sklízí ručně, kvůli čemuž musejí sběrači šplhat do výšky až 30 metrů. Na konkrétním zařazení to tady ale nestojí, že? Důležité je, že piniové ořechy obsahují poctivou dávku zinku, který je známým nepřítelem impotence.

I maca peruánská prolomí ledy

Maca peruánská je úctyhodná bylinka. Prosperuje totiž i v takových nadmořských výškách, kde ostatní rostliny nemohou přežít. Její kořen, který lze konzumovat v tekuté i práškové formě, stimuluje sexuální touhu u obou pohlaví, což z něj dělá spolehlivého intimního spojence.

Zdroje: www.romper.com, www.pbs.org/food/the-history-kitchen/10-edible-aphrodisiacs/, www.psychologytoday.com/intl/blog/redefining-stress/200903/the-aphrodisiac-foods-and-libido, www.healthline.com/health/erectile-dysfunction/zinc, www.psychologytoday.com/intl/blog/all-about-sex/201104/is-maca-aphrodisiac

 





Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat