Prostreno.cz

Houby plněné rýží

Plněné žampióny portobello.

Ohodnotit
(16 hlasů)
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 364 kJ / 87 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy13g
tuky2g

Ingredience na

  • 1 šálek rýže basmati
  • 2 lžíce oleje
  • 1 ks cibule
  • 1 ks citrónu - kůra a šťáva
  • 2 lžíce ořechů - hrubě mletých
  • 2 lžíce rozinek
  • 1/2 šálku petrželky - nasekané
  • 12 ks žampiónů Portobello
  • 80 g rokety
  • 3 špetky soli a pepře

Postup přípravy

  1. Rýži uvařte podle návodu na obalu, uvařenou rýži propláchněte vodou, nechte okapat a dejte do misky.
  2. Na oleji nechte zesklovatět jemně nakrájenou cibuli, přidejte citrónovou kůru, 2 lžíce citrónové šťávy a promíchejte.
  3. Směs přidejte k rýži, přidejte oříšky, rozinky, petrželku, dochuťte solí, pepřem a dobře promíchejte.
  4. Předehřejte troubu na 190 °C.
  5. Z žampiónů odkrojte nohy a naplňte je rýžovou směsí.
  6. Houby uložte do pekáčku a pečte přibližně 15 minut.
  7. Podávejte posypané lístky rokety.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Houby plněné rýží

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat