Prostreno.cz

Zlatý nápoj posilující imunitní systém

Zdraví je nejdůležitější. Od dob koronaviru se snažíme všichni udělat pro své tělo a náš imunitní systém to nejlepší – ať už domácím cvičením, procházkami na čerstvém vzduchu nebo zdravou stravou. A kdybychom vám řekli, že existuje populární nápoj, který posiluje imunitní systém – a navíc pomáhá s hubnutím?

Co byste řekli na nápoj, po kterém zhubnete, a ještě podpoříte imunitu? Super! Pak představujeme zlaté mléko – trendy nápoj s dlouhou historií, který působí protizánětlivě, chutná mimořádně lahodně a má mnoho pozitivních účinků pro tělo. Navíc pomáhá i při hubnutí. 

Co je zlaté mléko?

Zlaté mléko je také známé jako kurkuma latté a poznáte ho podle jeho zlatožluté barvy. Vaří se s kořením kurkuma a má prý na tělo příznivě působit jak ráno po probuzení, tak večer před spaním.

Obsažené látky prý stimulují tvorbu hormonu štěstí serotoninu, který pomáhá usnout a zajišťuje dobrý spánek. Pokud budete lépe spát, automaticky podporujete hubnutí a posilujete imunitní systém, protože tělo se během spánku dokáže regenerovat a odbourávat tuk.

Proč kurkuma?

Zlaté mléko ale není ideální nápoj jen večer. Kurkuma patří mezi zázvorové rostliny a obsahuje velké množství rostlinné látky kurkumin, která na jedné straně stimuluje metabolismus a podporuje trávení a na druhé straně detoxikuje organismus díky antioxidačnímu účinku. Především prý podporuje činnost jater a pomáhá imunitnímu systému – to je dáno především jeho protizánětlivým působením.

Černý pepř mnohonásobně zvyšuje účinek kurkuminu, a tak může se ještě lépe rozvinout.

Posilujte imunitní systém

Horký nápoj je nový trend oblíbený zejména v chladných měsících. Hlavně v zimě je kurkuma a slunečná barva Golden Milk skutečným povzbuzením nálady.

Nápoj má dlouhou tradici, která sahá staletí. Zlaté mléko pochází z ajurvédského léčitelského umění a v Indii je odedávna oslavováno pro svůj detoxikační a energizující účinek. Pozornost je zde věnována využití kurkumy, která se ve starověké Indii používala po tisíce let a je považována za posvátnou rostlinu. Používá se mimo jiné proti nemocem, jako jsou záněty trávicího traktu, ekzémy nebo astma, je vděčným doplňkem zlatého mléka na podporu organických procesů.

Takto vám může zlaté mléko pomoci zhubnout

Používání zlatého mléka samozřejmě není zaměřeno na hubnutí, ale je to nápoj na podporu těla v jeho procesech a na podporu vlastní detoxikace. Vzhledem k pozitivnímu vlivu na trávicí trakt a metabolismus vám rozhodně může pomoci zhubnout. Zejména v dietních fázích se může stát, že střevní sliznice trpí podvýživou a hůře vstřebává živiny – zde může zlaté mléko pomoci a povzbudit trávení. A zlaté mléko prospívá i metabolismu, které reguluje svými přirozenými vlastnostmi.

Dobrý vedlejší účinek: Zlaté mléko díky antioxidačním složkám pomáhá chránit tělo před volnými radikály a čistit ho – to se někdy může projevit zlepšením pleti. 

Jak často byste měli pít zlaté mléko?

Ingredience v domácím zlatém mléce kromě sladidla neobsahují nic nezdravého. Vzhledem k tomu, že můžete sami ovlivnit, jestli si přidáte med nebo agávový sirup, můžete zlaté mléko bez obav pít, jak často chcete.

Existují nějaké nežádoucí vedlejší účinky zlatého mléka?

Pokud je dávka kurkumy příliš vysoká, může mít laxativní účinek nebo vyvolat jiné gastrointestinální potíže, jako je nevolnost a bolest. Tento problém však nastává až při velmi vysokém dávkování množství od 180 miligramů, kterého lze při běžné stravě jen stěží dosáhnout.

Zdroj: www.elle.de/lifestyle-essen-trinken-rezept-goldene-milch-immunsystem-abnehmen





Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat