Prostreno.cz

Jak vám fáze Měsíce pomáhají zhubnout

Jakmile nemůžete za úplňku spát, začnete na vliv tohoto nebeského tělesa na lidské tělo věřit. Měsíc podléhá neustálým změnám, cyklu, který trvá celkem 29,5 dne a zahrnuje čtyři různé fáze. Ovlivňuje nejen každodenní život na zemi, ale má také vliv na hmotnost.

V Měsíční dietě je kladen důraz na energii, která je v těle během čtyř fází různě rozdělená a lze ji ovlivnit výživou. Pomáhá nejen naplánovat efektivní cvičební rutiny, ale také podporuje tělo při hubnutí. Počítat se začíná novoluním a jedna fáze trvá asi sedm dní, než se přesune do další. Informace o měnících se obdobích může poskytnout speciální lunární kalendář, který pomůže nastavit základ lunárního jídelníčku – tedy body, ve kterých se jídelníček mění.

Jak funguje Měsíční dieta?

Měsíční dieta se zaměřuje na zdraví a harmonii Měsíce a těla – jde tedy méně o počítání kalorií a více o podporu těla v jeho procesech. Při vědomém využívání Měsíce můžete podpořit detoxikaci a metabolismus může pracovat mnohem rychleji.

Naproti tomu musíte energetická minima vyvážit správným jídlem, abyste v těchto obdobích mohli sportovat nebo být v každodenním životě aktivní. Během Měsíční diety upravujete jídelníček zhruba každých sedm dní – takže předejdete stereotypu a zabráníte nedostatkům.

Jak přizpůsobit výživu Měsíci

Přibývající Měsíc

První fáze Měsíce začíná novoluním, které opět pomalu nabírá na objemu a způsobuje, že cítíte mírný pokles energie. Během této doby je cílem podpořit spalování tuků a dostat tělo do kalorického deficitu během půstu. Prvních 24 hodin dietního cyklu se úplně zdržíte jídla a místo toho pijete hodně vody, neslazený čaj a čerstvě připravené zelené šťávy. V příštích dnech byste měli držet příjem sacharidů na co nejnižší úrovni a vyvážit ho zeleninou a ovocem. V této fázi jsou povoleny i mléčné výrobky a vejce, aby tělo dostalo dostatek bílkovin. 

Úplněk

Krátce před úplňkem energie přibývá a vytváří ideální základ pro pravidelné sportovní aktivity. Abychom toto z hledisky výživy podpořili, vyhýbáme se v tomto období cukru a živočišným tukům, které tělo rychle unaví. Místo toho konzumujeme zeleninu, ovoce a proteiny – které lze připravit s rostlinnými oleji na podporu hubnutí.  

Ubývající měsíc

Energetická hladina je v tomto období nejvýš a vyžaduje jen malé množství jídla, ale o to tekutější – v této fázi je nejlepší vypít alespoň dva litry vody. Ve výživě se spolehněte na zeleninové polévky, vyvážená jídla a čerstvé, zdravé potraviny. Během této doby byste se neměli postit, ale měli byste si dávat velký pozor na svůj jídelníček, abyste vytvořili dostatek energie pro trénink, který pomůže zhubnout a poskytuje tělu ideální výživu.

Novoluní

I když je stále důraz na zelenině, je povoleno i mírné množství sacharidů, které působí proti poklesu energie. Dobrou svačinkou mohou být ořechy a k večeři lehký salát se zdrojem bílkovin. Ale pozor: Po 18. hodině by se ve fázi novoluní nemělo nic jíst, aby mělo tělo dostatek času na trávení. 

Je hubnutí s lunárním cyklem zdravé?

Samozřejmě byste měli u této diety věřit v sílu Měsíce, aby měla skutečný účinek – ale koncept a relativně jednoduché provedení vám rozhodně může pomoci zhubnout. Vzhledem k velmi zdravé stravě se zaměřením na čerstvé potraviny a vyhýbání se vysokoenergetickým produktům se jedná o metodu, která podporuje fyzikální procesy a při správném použití pravděpodobně nepovede k žádným nedostatkům. Preventivně byste se však měli poradit i s lékařem a buďte opatrní, pokud trpíte nějakým onemocněním, nebo jste těhotná. Celkově je to však dobrý způsob, jak získat velmi jasný směr ve výživě a zaměřit se na vědomější životní styl.

Zdroj: www.healthline.com, www.howtodoit.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat