Prostreno.cz

Na noc si rozhodně dejte tvaroh

Možná jste narazili na to, že někteří lidé ve světě fitness jedí tvaroh na noc. Zamysleli jste se někdy nad tím, proč to tak dělají? Jaký má konzumace tvarohu na noc vliv na lidské zdraví a plnění fitness cílů?

Konzumace tvarohu na noc

Tvaroh je chutná a výživná svačinka, kterou si můžete dopřát kdykoli během dne, ale jeho konzumace v noci může mít zvláštní zdravotní účinky. Tvaroh je druh sýra vyráběný ze sraženého mléka a je skvělým zdrojem bílkovin, vápníku a dalších důležitých vitaminů a minerálů. Konzumace tvarohu v noci vám pomůže zůstat déle sytí, a navíc dodá vašemu tělu řadu důležitých živin. (1)

Při konzumaci na noc vám tvaroh může pomoci dobře si odpočinout. Tvaroh obsahuje tryptofan, aminokyselinu, která pomáhá regulovat cyklus spánku a bdění. Konzumace tvarohu v noci vám také pomůže vyhnout se konzumaci nezdravých večerních svačin, které mohou narušit váš spánek. Je to mnohem zdravější alternativa k obvyklým nočním pochoutkám, jako jsou chipsy a sladkosti. (2)

Benefity tvarohu

Tvaroh je také skvělým zdrojem vápníku, který je nezbytný pro udržení zdravých kostí a zubů. Konzumace tvarohu v noci může pomoci doplnit vápník, který vaše tělo během dne ztrácí, a může také pomoci předcházet nedostatku vápníku. Vápník je také důležitý pro stahování svalů, takže noční konzumace tvarohu může pomoci udržet vaše svaly uvolněné a vaše tělo v pohodovém stavu. (3)

Noční konzumace tvarohu může také pomoci předcházet zažívacím potížím a dalším problémům s trávením. Tvaroh je skvělým zdrojem probiotik, která pomáhají udržovat vaše střeva zdravá. Tvaroh je skvělým zdrojem bílkovin, vápníku a dalších důležitých vitaminů a minerálů. Pokud tedy hledáte zdravou a chutnou noční svačinku, můžete s klidným svědomím vyzkoušet tvaroh. (4)

Jak si tvaroh ochutit

Tvaroh lze ochutit bylinkami, kořením, ovocem a zeleninou. Mezi oblíbená ochucovadla tvarohu naslano patří česnek, pažitka, petržel, kopr, bazalka, oregano, rozmarýn, tymián, chilli papričky, rajčata, papriky, cibule, olivy, kapary a různé druhy sýrů. Nicméně nejčastěji se jí pravděpodobně nasladko, takže chutná skvěle s banánem, jablkem, jahodami, marmeládou, ořechy nebo granolou. Záleží čistě na vašich preferencích. Tvaroh je všestranná a chutná surovina, kterou lze použít do různých pokrmů. Lze jej využít jako přílohu, svačinu, pomazánku, přísadu nebo polevu a lze jej snadno ochutit. (5)

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7766425/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7766425/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7766425/, (4) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7766425/, (5) Názor autora





Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Kokosové lívance

(29 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat