Prostreno.cz

Od nepříjemných symptomů artritidy uleví ricinový olej

Může se ricinový olej konzumovat? Tak to ať vás ani nenapadne! Ale klouby postižené revmatoidní artritidou jím klidně namažte. Díky němu se jim rychle uleví!

Náramně prospěšný jed? Potvrzení tohoto paradoxu představuje ricinový olej. Ten se za studena lisuje ze semen ricinovníku neboli skočce obecného. Tato rostlina je pro své nádherně červené listy nepřehlédnutelná. Zároveň je ale prudce jedovatá, a to dokonce více než kyanid (1). Smrtelná mohou být právě zmíněná semena, proto je ricinový olej určen pouze a výhradně k zevnímu použití.

Kosmetika s výhodami

Jste z toho celí nesví? Není se čeho bát, při vnější aplikaci má ricinový olejíček skutečně mimořádné účinky. Výborně hydratuje, vyživuje a regeneruje, zatímco zlepšuje vzhled jizev a pomáhá zmírnit akné. Příznivci alternativních přírodních postupů ho využívají i na bradavice. Tento prostředek také posiluje nehty, urychluje růst vlasů a zabraňuje jejich nadměrnému vypadávání (2). Není to ale všechno, čím může posloužit.

Konečně úleva od bolavých kloubů!

Protože svými protizánětlivými schopnostmi opravdu vyniká, je tohle pomazání doporučováno i pacientům s revmatoidní artritidou, pro které může být skutečným požehnáním (3). A také aby ne! Tlumí zánět, zmenšuje otoky, ulevuje od bolestí a příznivě působí na zasažené ztuhlé klouby. Jakými způsoby se dá použít?

Je libo zábal, nebo obklad?

Možností je hned několik. Tou první je mírné rozehřátí a následné vmasírování do postižených oblastí. Nutno ovšem podotknout, že by se ricinový olej nikdy neměl nanášet na otevřené rány, takže na to pozor. Přímo se nabízí i jeho kombinace s nastrouhaným zázvorem, čímž vznikne báječný léčivý obklad. Klidně ho ale nakapejte i na ručník, který si následně přiložíte na bolístku. Doba působení tohoto zábalu se pohybuje okolo dvaceti až třiceti minut. Pokud vás zajímá, zda tuto tekutinu můžete vmíchat třeba do tělového mléka, tak ano. Alespoň znásobíte prospěch pro pokožku!

Zdroje: (1) www.daf.qld.gov.au/__data/assets/pdf_file/0010/59797/castor-oil.pdf, (2) www.greatist.com/health/castor-oil-for-skin, (3) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33037703/





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat