Prostreno.cz

Kostival pro zklidnění svalů, kloubů a pokožky

Pro ty, kteří znají přírodní medicínu a chronickou bolest, je kostival pravděpodobně na vašem seznamu léků. Tato bylina se po staletí používá k léčbě různých problémů souvisejících s bolestí a zánětem.

Kostival může pomoci zmírnit bolest, snížit zánět svalů a kloubů, urychlit hojení modřin a pohmožděnin a potenciálně pomoci při léčbě fibromyalgie. Může sloužit jako silný lék proti bolesti a je protizánětlivý. 

Zmírňuje bolesti svalů a kloubů

Zmírňuje bolesti, záněty a otoky svalů a kloubů v případě degenerativní artritidy, akutní myalgie v zádech, podvrtnutí, pohmoždění a natažení po sportovních úrazech a nehodách, a to i u dětí od 3 let. Aplikace kostivalu zlepšuje hojení a reakci na bolest u modřin, podvrtnutí a bolestivých svalů a kloubů, zejména v souvislosti s cvičením.

Ulevuje od bolesti dolní části zad

Hledání úlevy od bolesti dolní časti zad může být vyčerpávající a skličující úkol. Kostival však může nabídnout alternativní metodu pro tento chronický stav. Významnou úlevu od bolesti může přinést aplikace gelu s extraktem z kořene kostivalu na záda.

Snižuje bolest při artritidě

Artritida je onemocnění, kdy opotřebovaná chrupavka a pojivová tkáň způsobují tření kostí a chronickou bolest. Použití lokální kostivalové masti nebo obkladu může pomoci výrazně snížit bolest spojenou s artritidou. 

Pro úlevu od artritidy zkuste vytvořit obklad z kostivalu s esenciálními oleji zmírňujícími bolest, jako je mátový olej, a nanášejte jej na bolestivá místa dvakrát až třikrát denně.

Přírodní lék na fibromyalgii

Protože fibromyalgie je spojena s bolestí v různých částech těla, aplikace kostivalu může pomoci nabídnout určitou úlevu. 

Pokud trpíte bolestí fibromyalgie, pamatujte, že vaší nejlepší možností je hledat více cílený přístup k řešení jakékoli hlavní příčiny této bolesti. Další úlevu může nabídnout úprava životního stylu za účelem zhubnutí navíc, odstranění problematických potravinových přísad a konzumace protizánětlivých potravin.

Urychluje hojení ran

Kostival obsahuje složku zvanou alantoin, která napomáhá opětovnému růstu kůže. Allantoin byl vyvinut jako schválený lék pro volně prodejné ošetření pleti pro různé kožní problémy.

To je pravděpodobný důvod, proč může pomoci k rychlejšímu hojení ran. Jeden lidový výraz pro to je „pletená kost“, protože se věřilo, že aktivuje hojení kostí.

Pro bezpečnost nikdy nepoužívejte kostival na otevřenou ránu. 

Snižuje podráždění pokožky

Pravděpodobně částečně také díky přítomnosti alantoinu v kostivalu, jeho další využití v lidovém léčitelství je zklidnění zanícené, podrážděné pokožky.

Zdroj: www.cs.wikipedia.org/wiki/Kostival_lékařský - celý článek





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(35 hlasů)

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat