Prostreno.cz

Plochému břichu nahrává ten správný pitný režim

Pitný režim je důležitý pro správnou funkci lidského organismu. Udělaly s vámi Vánoce svoje? Máte několik kil navíc a řešíte, co s nimi? Pokud se skutečně snažíte zhubnout, zkontrolujte svůj pitný režim.

Zelený čaj

Pitný režim při redukci váhy hraje důležitou roli. Zelený čaj je jedním z nejméně zpracovaných druhů čaje a obsahuje nejvíce antioxidantů a prospěšných polyfenolů. Studie ukázaly, že pravidelná konzumace dvou až tří šálků tohoto nápoje denně může účinně pomoci s redukcí břišního tuku. Avšak je důležité si ho nesladit rafinovaným bílým cukrem (2).

Alkohol je nepřítel hubnutí

Alkoholické nápoje mají na druhou stranu přímo přispívají k přibývání na váze a obezitě. Občasná sklenička dobrého vína po večeři může být příjemným zpestřením, avšak vyšší konzumace alkoholu již může být škodlivá. Pro dosažení lepší fyzické kondice je tedy doporučeno omezit konzumaci alkoholu na minimum (4).

S cukrem rozhodně šetřit

I přes obecné povědomí, že sladké nápoje obsahují vysoký obsah cukru, mnoho lidí stále přehlíží tento fakt u sportovních nápojů. Tyto obsahují často podobné množství cukru a mohou vést k různým zdravotním komplikacím, jako je oslabení imunitního systému. Proto je důležité věnovat pozornost i těmto nápojům a zvolit raději obyčejnou vodu (1,3).

Hydratace těla je klíčová. Pokud tělo začne být dehydrované, může začít zadržovat příliš mnoho tekutin, což může způsobovat nadýmání a nepohodlí. Den by měl začít neperlivou vodou s citronem, která podporuje pravidelné trávení a je zdrojem vitaminu C, prevence proti vzniku ledvinových kamenů.

Zdroj: (1) www.nutricionhospitalaria.org/articles/02746/show, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8406948/, (3) www.onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1046/j.1467-789X.2003.00102.x, (4) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4338356/





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat