Prostreno.cz

Komentáře k článku

Jana 11.02.2024

Zřejmě mají v tiskárně lempla!

Jana 11.02.2024

Ten titulek říká všechno a nic

Jiří 10.02.2024

Kdo potřebu nižší srážlivost krve, ta mu lékař předepíše lék, nejčastěji warfarin. A účinek warfarinu může být zesílen nebo zeslaben stravou, zejména zeleninou. Pokud někdo si zesiluje účinnost warfarinu, tak mu leda lékař sníží dávky, aby nedocházelo ke krvácení. Kdo je zdravý, tak by si neměl snažit o ředění krve sám, jedině pod kontrolou lékaře a hlavně, tuto léčbu by měl lékař stanovit. Takže článek trošku k ničemu. Např. o česneku se tvrdí, ale není prokázáno, že snižuje hladinu cholesterolu v krvi. To je zcela v pořádku, ale tady nejde o žádné ředění krve a nezabrání to tromboembolii. Může to snížit zanášení cév cholesterolem, ale i zde, hladinu cholesterolu je třeba znát z laboratoře, pak má smysl uvažovat, jestli snižovat. Opět by měl řešit lékař, samozřejmě ve spolupráci s pacientem.

Sandra Jiří 12.02.2024

Česnek prokazatelně snižuje krevní tlak a krevní cukr. Říká se, že má i jiné benefity, jako třeba že je to přírodní antiparazitikum, což nedokážu potvrdit ani vyvrátit, každopádně od té doby, co denně jím vlastní vypěstovaný česnek, mám po problémech s tlakem i cukrem (měla jsem obojí mírně zvýšené, dva roky už je to v pořádku...). Každopádně warfarin je hrozné svinstvo a každý, komu by ho lékař chtěl předepsat, by měl bojovat za skutečný lék typu eliquis, pradaxa a podobně, které nemají vedlejší účinky a není nutné držet dietu (eliquis se nemá moc rád s grapefruitem, ale neznamená to, že ho nesmíte, jen si nesmíte dát celý plod najednou 🙂 ).

ludvík vaněk 10.02.2024

stane se,,,,někdy zapomenou v pacientovi třeba pinzetu

J. 10.02.2024

Editore, oprav si ten zprasený titulek.

elis 10.02.2024

A to vychází z ředkve, že to "ředchází" ? Chtělo by to zaměstnat korektora asi.. Nebo že by špatná klávesnice?

Renka 10.02.2024

Překlep se může stát... V kuchyni už mnoho let používám na prvém místě kurkumu a kayenský pepř, česnek, cibuli a rakytník mám v jídelníčku denně, občas i skořici a zázvor... Pěstuji si kalísii vonnou - je to univerzální "lék". Je mi 73 let a dosud jsem neužívala žádná chemická léčiva. Mým nejúčinnějším lékem však je dobrá nálada, aktivní pohyb a radostná práce na zahradě. Přeji všem pevné zdraví

Pavel 10.02.2024

Přírodní ředidla krve ředcházející infarktu - absolventi 3.B třídy to po sobě ani nečtou....

Marie 09.02.2024

Mám řídčí krev, ale stále v normě, dám si zázvorový čaj, vitamín C a dvojku červeného. Když mi berou krev, myslí si, že beru léky na ředění. ne neberu, jen příroda

Jana Moravcová 09.02.2024

Co ta chyba v nadpisu ? Autor to po sobě nečte ?

Hroch 09.02.2024

Že by si autor článku alespoň po sobě přečetl nadpis?

prdela 09.02.2024

hezký den

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat