Prostreno.cz

Pití vody s citronem má svá jasná pravidla

Sklenka vody s několika kapkami citronu – na tom se snad nedá nic zkazit. Ale dá! A úplně všechno. Proč nikdy po ránu nepít tenhle nápoj za studena a jak z něj vytěžit zdravotní maximum?

Pití vody s citronem je stále populárnější, nejen díky osvěžující chuti, ale také pro přínosy, které přináší našemu zdraví. Citrony jsou bohaté na vitamíny a živiny, takže jejich konzumace, zejména v kombinaci s vodou, může přinést širokou škálu zdravotních výhod. 

Odborníci tvrdí, že tenhle drink zrychlí metabolismus, zbaví tělo škodlivých toxinů, posílí imunitu, dodá energii a v neposlední řadě také vylepší vzhled pokožky (1). Dáváte si ho pravidelně? Dobře děláte – ovšem za předpokladu, že ho pijete správně. Mnozí se totiž dopouštějí chyb nejen při jeho přípravě, ale i samotné konzumaci!

Zdravotní přínosy

Podporuje hydrataci: Naše tělo potřebuje denně dostatečné množství vody k optimálnímu fungování a pití citronové vody může být chutnou alternativou pro ty, kteří nemají rádi čistou vodu.

Zlepšuje trávení: Citronová voda může pomoci zlepšit trávení stimulací tvorby žaludečních šťáv.

Posiluje imunitní systém: Citrony jsou bohaté na vitamín C, který je klíčový pro posílení našeho imunitního systému a ochranu před nemocemi.

Podporuje zdraví kůže: Vitamín C má také prokázaný vliv na zdraví kůže. Pomáhá tělu produkovat kolagen, který je důležitý pro pružnou a zdravou kůži.

Pravidla pití vody s citronem

1. Citronovou vodu se doporučuje pít ráno na lačno, aby se nastartoval metabolismus. Je dobré nepít jí studenou, ale vlažnou.

2. Aby byly vitamíny a živiny z citronu co nejlépe využity, je dobré citronovou vodu popíjet také během dne, nejen při hlavních jídlech.

3. Je důležité nepřehnat to s množstvím citronu ve vodě, neboť to může negativně působit na zubní sklovinu.

4. Přestože citronová voda je zdravá, neměla by nahradit konzumaci celých plodů a ostatních druhů ovoce a zeleniny, které poskytují další důležité živiny.

5. Citronová voda by měla být součástí vyvážené stravy a zdravého životního stylu, nikoliv zázračným řešením pro ztrátu hmotnosti nebo zdravotních potíží.

Voda s citronem je tedy jednoduchý a chutný způsob, jak přidat více živin do vašeho každodenního jídelníčku a může poskytnout mnoho zdravotních výhod. Je však důležité přistupovat k její konzumaci s rozvahou a v rámci vyvážené stravy.

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6403313/, www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0271531715000676?v






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat