Prostreno.cz

Podrážděnou pokožku zklidní ocet

Některé drobné bolesti, které na nás nachystá letní dovolená, není nutné řešit chemií, účinné léky objevíte i v ledničce nebo spíži.

Štípnutí hmyzem

Na pálící a svědící pupínek se osvědčila banánová slupka. Nejprve postižené místo omyjte vodou a mýdlem a poté potřete vnitřní stranou slupky. Čas od času hmyzí kousnutí banánovou slupkou ještě přetřete.

Spáleniny od sluníčka

Na ty zas pomáhá jablečný ocet – kyselina octová je ostatně složkou některých léků proti bolesti. Naplňte jablečným octem lahvičku s rozprašovačem a tekutinu jemně nastříkejte na postižená místa na těle. Nechte oschnout a podle potřeby opakujte. Ocet by vás měl zbavit bolesti, a navíc dezinfikuje.

Popraskané paty

Dvakrát týdně na ztvrdlé paty či lokty aplikujte rozmačkané mango. Obsahuje enzymy, jež tráví bílkoviny, a tak napomáhá vypořádat se s odumřelou pokožkou a zjemněním pleti. Ovocnou pastu nechte působit 15 minut, poté opláchněte teplou vodou.

Cestovní nevolnost

Poměrně známým přírodním prostředkem proti nevolnostem v dopravních prostředcích je zázvor, ovšem ne každý člověk jej snese. Pokud k těmto lidem patříte i vy, zkuste olivy. Přirozeně redukují produkci slin a tím snižují pocity nevolnosti. Ale pozor, účinkují jen při prvních pocitech nevolnosti, pokud už je vám jednou špatně, příliš vám nepomohou…

Kopřivka

V létě je příležitostí ke kopřivce více než kdy jindy. A pokud na ni trpíte, určitě víte, jak dokáže znepříjemnit dovolenou… Nepříjemné projevy s kopřivkou spojené dokáže zmírnit zelený (ale i černý) čaj. Namočte několik sáčků čaje (množství podle potřeby) do horké vody, nechte chvíli louhovat, poté jemně vymačkejte a přikládejte na postižená místa.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat