Menu
Pro hledaný termín nebyly nalezeny žádné výsledky.
Zpět na: Zdravotní rizika konzumace naklíčených brambor
Další věcí do diskuze je retardace skladových brambor pro obchod a sadbu, to určitě bude pro zdravíčko jako dělané.
Po odstranění klíčků a ev. zelených míst vařím tak brambory již cca 60 let, nikdy a nikdo neměl potíže. Dělaly to tak moje babičky, mí rodiče a vždy to bylo v pohodě. Jen, když brambory začaly měknout a vytvářely se na nich vrásky, užívaly se jen jako krmné pro zvířata a čekalo se na novou sklizeň.
Zase výsledek nějakého dobře placeného výzkumu. Kupujeme 80 kg brambor Red Ann a vydrží nám vždy celý rok. Klíčky prostě občas otrhám. Vaříme je okrájené, přidáme sůl a kmín. Dělali to prarodiče, rodiče a my už asi 60 let taky ...
Přidejte kmín.
Další nesmyslná diskuze. Dnešní jídelníček je plný nezdravých látek. "Zdravá" zelenina z obchodu je plná dusičnanů a chemie používané při jejich pěstování. U zvířat taky. Proč je dnes tak obrovský nárůst rakoviny?
Nesmysl Proč nám pořád lžete?
Solanin je termolabilní. Článek z AI asi pojednává o konzumaci syrových brambor😀, No nic, je to PR, aby jednoduché lidi zblbli k vyhazování potravin a nákupu nových😗
Uchovávám brambory v pytících zembag s kmínovou silicí. vydrží až do dalších brambor na uskladnění.
Krásným bramborám z obchodních řetězců nevěřím
tak pokud to sežerete i s těma klíčkama ...
Lepší než chemicky ošetřené proti klíčení...díky nechci...
A co ty brambory z obchodu, ošetřené chemickým retardérem klíčení?Ty jsou asi zdravější...
Ale to hlavní jste zde neuvedli. Vysokou teplotou (varem) se solanin zničí. Další tendenční článek. Vy si myslíte, že brambory z Lidlu, co nemají klíčky tyto nikdy neměly nyní na jaře? Ale měly, jen na prodejně jsou již odstraněny.
Po oloupání a odstranění případných zelených míst na bramborách,konzumuje moje rodina tyto brambory asi 80 let a NIKDY žádný problém!!Holt bu bu bu!
Nejhorší smrt je z vyděšení.
Přesně tak 👍
máte naprostou pravdu ,podobná zkušenost
Riziko naklíčení brambor řeším tak že jich kupují vždy jen tolik aby se mi vešly do jednoho chladicího boxu v ledničce tam při teplotě kolem 5 stupňů nikdy nevyklíčí. Podobně tak bráním i vyklíčení cibule. To co se o naklíčených bramborách píše je pravda ale vyhazujte je když jsou nyní tak drahé. Pořádně je před vařením oškrabat a jíst jen normální porci. Malým dětem raději uvařit pro jistotu něco jiného.
Nejhorší brambory mají v supermarketech. Já je mám v pískovcové jeskyni od sklizně do sklizně.
brambory nevím, ty do ledničky nedavám nikdy. Ale s cibulí jsem to zkusil. Ta sice v ledničce nekličí, ale začne hnít. Takže kravina. Brambory patří do čistého, chladného a suchého sklepa.
Postřik brambor proti klíčení je zdravější? Když chce někdo kritizovat naklíčené brambory k jídlu, měl by říci co pomůže, stačí klíčky ostrouhat. Dnes se z toho dělá věda, tak se to dělalo desítky let. Mají to vědou podložené? Spíš plky.
To je ale hovadina,děda a babička je udřízli a problém nikdy neměli.Oba se dožili víc jak 85,děda 91 tak zase keci !!!
100% pravda
a víte co je kmin a k čemu slouží
zásada je nevařit naklíčené brambory ve slupce ale pořádně je oškrábat pak nehrozí zdravotní potíže.
Jdite do prdele, naklíčený herteple už žeru několik let a žádný problémy nemám. By mně zajímalo kolik vám platí obchodní řetězce za to, že píšete takový kraviny😎
Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.
Zdarma produkt k testování!
Reklama