Drobnosti, které vám pomohou s hubnutím do plavek

Last minute tipy, jak zhubnout do plavek? Podle předních světových odborníků na výživu, trenérů a wellness poradců jsou to malé změny, které mohou znamenat ten největší kus práce. Které drobnosti vám pomohou k vysněným křivkám?

Hodiny v posilovně, striktní dodržování jídelníčku, samé odříkání. Ano, i takhle může vypadat přechod k sexy tělu, ale naštěstí existují i jiné (pohodlnější) metody.

Prostě jen dýchejte

Dietní guru Manuel Villacorta doporučuje věnovat tři minuty (dvakrát denně) hlubokému dýchání. Podle něj to snižuje stresový hormon kortizol, který vytváří a ukládá tuk kolem střední části těla.

Den začněte s vejci

Co jíst po ránu? Vejce, vejce a zase jenom vejce. Aspoň takhle to doporučuje nutriční poradkyně a kuchařka Madeleine Shawová s tím, že vajíčko je nejkomplexnější bílkovina. Tahle úžasná proteinová věc vás po ránu nastartuje, udrží ve střehu, a navíc vám nabídne trvalé uvolnění energie. To se u obilovin nebo toastů stát nemůže.

Provádějte test prázdného žaludku

Menší porce několikrát denně. Tahle informace není nic nového. Ale co když váš přepadne chuť? Častokrát jíme tak nějak ze zvyku. Zaprvé, jezte každé tři hodiny. A rozpoznejte reakce svého těla. Víte, jak poznat, jestli máte opravdu hlad? Michael Pollan, jenž byl oceněn za knihu o gastronomii, tvrdí, že si před každým jídlem máte vybavit jablko. Pokud nejste dost hladoví, nebudete na něj mít chuť, nebo ho v mysli rovnou odmítnete.

Inspiraci hledejte u čajů

Nutriční lékař David Wolfe zase přísahá na konzumaci čínských a tchajwanských čajů oolong, které charakterizuje tradiční způsob zpracování, zahrnující zavadání lístků na prudkém slunci a oxidace následovaná rolováním. Když jimi nahradíte kávu, zvýšíte oxidaci tuků, zregulujete hladinu cukru v krvi, snížíte své chutě a zabojujete proti břišnímu tuku.

Při přípravě jídla konzumujte ovoce a zeleninu

Vaříte pro rodinu a sbíhají se vám sliny? Litujete, že si nemůžete dát kotel těstovin s hutnou sýrovou omáčkou? Ošalte mozek. Výživářka Kathleen Zelmanová doporučuje mít v ruce kousek ovoce a zeleniny. Než je jídlo hotové, máte zaplněný žaludek vlákninou. Sníte toho méně, nebudete se přejídat a upustíte od dezertu.

Vyměňte limču za šumivou vodu

Dietní poradce Dawn Jackson Blatner tvrdí, že pravidelné pití limonád způsobuje, že svaly spalují méně. Opět platí, že čistá voda bez bublin patří k nejlepším volbám. Když do ní navíc přidáte citronovou šťávu, získáte pocit sytosti, podstoupíte detoxikaci jater a spálíte asi o 100 kalorií denně navíc. Tedy v případě, že si dopřejete tři litry vody – a v každé sklence pár kapek šťávy.

Přijměte své neřesti

Fitness guru celebrit Jillian Michaelsová se řídí pravidlem 80/20. To spočívá v tom, že 20 procent přijatých kalorií denně mohou tvořit potraviny čistě jen pro zábavu. Zkrátka si dejte to, na co máte chuť. Samozřejmě s rozumem.

Jezte ořechy

Co mít vždy s sebou? Pytlík ořechů. Udržují stabilní hladinu krevního cukru a studie dokazují, že ti, kdo je považují za nezbytnou svačinu, jedí méně.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:20
26 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:17
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat