Prostreno.cz

Mořské řasy pomáhají při zácpě a zlepšují zdraví očí

Ještě jste neochutnali mořské řasy? Děláte chybu! Jsou křupavé a slané a hodí se do polévek i salátů. Optimalizují trávení a posilují kosti - patří zkrátka ke zdravému životnímu stylu!

Kdekdo mořské řasy označuje za mořské máslo. Jedná se vlastně o mořskou zeleninu, která má tendenci růst na skalách v blízkosti slané vody. Netřeba dodávat, že se s touto pochoutkou můžete setkat hlavně u japonských specialit, přičemž řasy bezpečně poznáte. Jsou jasně zelené a rozvětvené. V Česku je koupíte i sušené, takže jejich konzumaci absolutně nic nebrání. Ve skutečnosti jsou mořské řasy nabité vitaminy a minerály, které podporují zdraví. S čím vším můžete počítat?

Snižují riziko zácpy

Mořská zelenina je stejně tak obohacená dietní vlákninou jako zelenina suchozemská. A to je přesně ten důvod, proč jí přijít na chuť – zvlášť, když vás trápí zácpa. Podle lékařských odborníků mohou mořské řasy dokonce snížit riziko vzniku rakoviny tlustého střeva.

Optimalizují trávení

Vláknina, která je hojně přítomná v tomto mořském „plevelu“, je také nezbytná pro posílení procesu trávení. Budete-li jí pravidelně konzumovat, dočkáte se efektivního využití všech živin z jídla. Kromě toho optimalizace trávení zachraňuje před břišními křečemi, nadýmáním a plynatostí.

Podporují užitečné bakterie

Mořské řasy a jiné potraviny bohaté na vlákninu pomáhají zajistit, aby byly prospěšné bakterie ve vašem střevě „dobře krmené“. To umožňuje jejich množení a tím pádem i neutralizaci škodlivých mikrobů. Existuje mnoho výhod, které si můžete vychutnat, pakliže vaše střeva okupují dobré bakterie. Dobrá nálada a silnější imunitní systém jsou jen některé z nich.

Snižují riziko infekce

Mluvíme-li o silném imunitním systému, pravidelná konzumace této potraviny s kulinářskou kvalitou brání organismus proti těm invazivním mikroorganismům, které způsobují onemocnění. Skloňujte ve všech pádech přítomnost vitaminu C! Chřipka nemá šanci.

Zpomalují stárnutí

Vitamin C také pomáhá udržet vaši pokožku mladou a zdravou, a to hned v několika směrech. Zaprvé, tato živina je antioxidant, který bojuje proti škodlivým volným radikálům. Zadruhé, vitamin C pomáhá podpořit tvorbu kolagenu. Kvůli těmto důvodům můžete považovat mořské řasy za pomocného agenta, který nikomu neprozradí váš skutečný věk.

Zlepšují zdraví očí

Dalším vitaminem, který můžete získat z každé dávky mořských řas, je „áčko“. Tato živina je důležitá pro odvrácení očních onemocnění, z nichž některé mohou způsobit ztrátu zraku. Vitamin A je nutný i pro udržení ostrého vidění a pomáhá snižovat noční slepotu.

Posilují kosti

Mořské řasy v neposlední řadě dodávají tělu vápník, který, jak všichni ví, je minerál, který pomáhá posilovat kosti. Tak co? Už jste ohromeni zdravotními přínosy, které mořská zelenina nabízí?





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat