Prostreno.cz

Datle jsou sladké, ale přesto zdravé. Proč je konzumovat pravidelně

Máte náročnou práci? Noste si do ní pytlík datlí, které vám zajistí stabilní energii i stoprocentní koncentraci. Sladké ovoce také prospěje vašemu zraku a sníží pravděpodobnost, že vás postihne srdeční choroba.

Máte chuť na něco dobrého? Zapomeňte na pytlík bonbonů, mléčnou čokoládu i ten nugátový croissant, co mají v pekárně přes ulici. Dejte si raději datle! Ovoce, které je pěstováno již tisíce let, přičemž nesmělo chybět na žádné beduínské výpravě, přináší zajímavé zdravotní výhody. Proč datle nejsou jen obyčejnou potravinou? Jejich působivé vlastnosti mluví asi za vše…

Energetická vzpruha při únavové krizi

Potřebujete během náročného dne dobít baterky, abyste zvládli všechno, co se po vás žádá? Nehledejte spásu jenom v kávě, kterou nemůžete pít donekonečna. Nebo si z nadmíry kofeinu vážně chcete přivodit žaludeční potíže? Tak vidíte. Vždyť existují i jiné nakopávače – třeba datle. Cukry v nich obsažené vám dodají glukózu, zatímco bílkoviny pomohou vyrovnat hladinu aminokyselin. Dejte si pár kousků, o stabilní energii budete mít postaráno!

Zlepšení koncentrace, když vám schází kreativita

Plody datlovníku pravého jsou vůbec skvělým občerstvením do práce. Na seznam jejich famózních pozitiv patří i to, že nemají nouzi o kyselinu pantotenovou, která stimuluje mozek a zlepšuje soustředění. Tato kyselina se také podílí na všech chemických procesech probíhajících ve vašem těle, takže je vám vlastně k užitku v mnoha směrech.

Ostrý zrak, kterému nic neunikne

Sladké plody pocházející z oblasti Mezopotámie nesmírně prospívají také zraku. Mohou se totiž pochlubit množstvím významného antioxidantu zeaxantinu, který ve zdraví očí hraje zásadní roli. Zároveň poskytuje prevenci před makulární degenerací, což je onemocnění způsobující slepotu.

Lék na vysoký krevní tlak

Odborníci se na základě četných vědeckých studií domnívají, že pouhých šest datlí dokáže pacientům s arteriální hypertenzí snížit tlak. Jak je to možné? Žádná kouzla v tom nehledejte, za vše může jejich vysoký podíl hořčíku. Díky tomu, že tahle mňamka pomáhá udržovat krevní tlak v normálu, snižuje pravděpodobnost kardiovaskulárních chorob.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat