Prostreno.cz

Chutné domácí špaldové krekry

Výborné domácí krekry si zvládne udělat doma i naprostý začátečník v kuchyni. Na zobání během dne, pro návštěvu nebo i jako jedlý dárek. A podle toho, co máte zrovna po ruce, můžete měnit i jejich příchutě – od rozmarýnu až po mák.

Také raději regály s čokoládou, chipsy a dalšími chuťovkami obcházíte obloukem? Možná se bojíte toho, co by mohly obsahovat. Anebo toho, že obsahují cukr. A ten obsahují v nějaké formě téměř vždy.

Ale občas si říkáte, že by se něco malého hodilo. Něco, u čeho víte, z čeho je to vyrobené. A tak je nejjednodušší si něco dobrého připravit sám.

Domácí špaldové krekry

Suroviny na 30 kousků 

2 lžíce špaldové krupice

30 ml oleje

200 g špaldové mouky

½ lžičky soli

na špičku nože prášku do pečiva

mouku na podsypání

na posyp hrubozrnnou sůl, rozmarýn, mák, chilli

Postup 

1 Kaši zalijte 3 lžícemi vařící vody a nechte několik minut natáhnout. Potom přimíchejte olej.

2 V misce smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl se směsí kaše a oleje a přidejte 3 až 4 lžíce studené vody. Pečlivě promíchejte a zpracujte v hladké, vláčné těsto. Přikryjte utěrkou a nechte 15 minut odpočívat. Mezitím si předehřejte troubu na 180 stupňů (horkovzdušnou na 160 stupňů).

3 Odtrhněte kousek těsta, vyválejte na co nejtenčí plát a rozkrojte na malé kousky. Položte na plech vyložený pečicím papírem a potřete studenou vodou a posypejte podle libosti. Pečte 8 až 10 minut, dokud lehce nezhnědnou.

Tip

Do těsta také můžete vmíchat například dýňová, slunečnicová semínka, chilli vločky nebo rozemletou papriku. Zde se fantazii meze rozhodně nekladou.

Dobrou chuť!





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s našlehanou ricottou

(21 hlasů)

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat