Prostreno.cz

Osvěžující letní limonády, které si zamilujete

Proč pít samotnou vodu, když můžete své chuťové buňky potěšit melounovým, citronovým, levandulovým nebo banánovým občerstvením? Hotové je na to tata a ještě podpoří zdraví!

S létem vždycky tak nějak přichází delikátní otázka, čím zahnat žízeň. A vůbec, když se zčistajasna dostaví nečekaná návštěva! Nehodilo by se vám pár receptů na jednoduché nealkoholické limonády, které jsou osvěžující, lahodné, zdravé a ještě skvěle vypadají? Tady jsou.

Citronová rychlovka

Máte po ruce pár citronů a trochu cukru? I s tím se dá doslova čarovat. Vymačkejte z kyselých plodů šťávu a ve větším džbánku ji smíchejte s cukrem a perlivou vodou. Přihoďte kostky ledu, pár lístků máty a můžete servírovat. Tahle zdravá bomba je nabitá antioxidanty, takže každá kapka podpoří imunitu, trávení i dobrou náladu!

Levandulové blues

Jste-li příznivcem bylinek, jistě pěstujete i krásně vonící levanduli. A právě ta teď bude hrát hlavní roli. Menší hrst fialových květů vložte do misky a posypte ji třtinovým cukrem. Prsty pak obě ingredience důkladně promíchejte a zalijte šálkem vroucí vody. Po chvilce louhování levandulový sirup přemístěte do karafy a promíchejte se sodou. Zbývá už jen led a pár bylinkových snítek na ozdobu, k tomu brčko a je hotovo.

Melounová vzpruha

Léto a meloun? To k sobě neodmyslitelně patří. Nakrájejte šťavnatou dužinu (ideálně bez pecek) na větší kusy a rozmixujte je v mixéru. Takto připravený červený základ zřeďte s vodou a zakápněte citronovou šťávou. Klidně přidejte i nějakou léčivku pro ještě atraktivnější vzhled, možností je mnoho, stačí se porozhlédnout na zahrádce.

V rytmu banánové pohody

Ten mixér ještě neuklízejte, budete ho potřebovat. Až ho omyjete, můžete v něm přichystat další extra rychlý drink, tentokrát ale z exotických banánů. Těch je potřeba zhruba pět, načež postupujte stejně, jako v případě výše zmíněného melounu. Vidíte, i za několik málo minut lze přichystat skvělé letní osvěžení…

Zdroje: thecookierookie.com, simplyrecipes.com, delish.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat