Prostreno.cz

Večerní koktejly jako na letní dovolené

Blíží se vánoční svátky, což pro mnohé z nás znamená i dovolenou. Jenže ne všichni ji budeme trávit někdy u moře. Proto přinášíme tipy na koktejly, které si připravíte doma, ale budete se s nimi cítit jako na letní dovolené.

Druhá větší dovolená v roce je téměř na dohled – proč si ji tedy neužít? A že máte raději slunce a moře? Tak si ho přineste domů s těmito chutnými lehkými koktejly! Nohy nahoru a usrkávejte!

Robinson Crusoe

Ingredience

4 cl bílého rumu

4 cl ananasového džusu

led

Postup

Rum, džus i pár kostek ledu dejte do shakeru a pořádně protřepejte. Nakonec servírujte v malé skleničce na longdrink. Sedněte si, napijte se, zavřete oči a užívejte si to slunce!

Rajské jablko

Ingredience

2 cl vodky

200 ml grepového džusu

máta

1 cl Lillet rosé nebo blank (francouzský aperitiv)

Postup

Mátu omyjte a natrhejte na menší kousky. Dejte je spolu s ledem do sklenice, přidejte vodku, grepový džus a nakonec i Lillet. Pokud máte raději sladší drinky, přidejte si trochu hnědého cukru. Ozdobit můžete snítkou máty a kouskem grepu. Tak takhle by mohl chutnat ráj!

Lehký vánek

Ingredience

100 ml čerstvě vymačkané pomerančové šťávy

200 ml bílého vína

máta

Postup

Super snadný, lahodný a lehký letní nápoj. Jednoduše si vymačkejte několik pomerančů a šťávu přidejte do ledového bílého vína. Přidejte snítku máty – a máte hotovo! Vychutnejte si tu chuť slunce, pláže a moře.

Bazalpolitan

Ingredience

150 ml brusinkového džusu

150 ml minerální vody

2 cl vodky

bazalka

Postup

Nápoj pro milovníky bazalky! Nejprve rozdrťte bazalku a s kostkami ledu ji vložte do sklenice. Potom přidejte vodku, minerální vodu a nakonec brusinkovou šťávu. A hotovo!

Blonďatý anděl

Ingredience

8 cl vaječného likéru

10–20 cl pomerančového džusu (nebo bitter orange od Schweppes)

led (nebo vanilková zmrzlina)

Postup

Velkou sklenici naplňte asi do třetiny drceným ledem a přidejte vaječný likér. Trochu zamíchejte, potom podle chuti přidejte buď pomerančový džus nebo bitter orange. Před podáváním ještě krátce zamíchejte. Pro děti můžete udělat i variantu bez alkoholu – místo vaječného likéru použijte vanilkovou zmrzlinu.

Zdroj: life line, https://www.delish.com/entertaining/g2163/summer-cocktails/, https://www.jamieoliver.com/recipes/category/occasion/summer-cocktails/





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat