Prostreno.cz

Podivná jídla překvapující svou chutí

Dáte na první dojem? Tak to pravděpodobně nikdy neochutnáte vynikající delikatesy, které klamou vzhledem, ale chuťově jsou delikátní. Co byste řekli třeba na těstoviny s pomazánkou ze zakysané smetany nebo kobylky?

Lidé jedí očima. Všímají si barvy a struktury jídel, která je buď lákají, nebo naopak odrazují. V některých případech platí, že zatímco vzhled potravin děsí, chuťové pohárky mají žně. Kdy se vyplatí přivřít oči a nechat promlouvat jiné smysly?

Nakládaný sleď

Recept na tuhle dobrotu není nikterak složitý. Ocet, voda, sůl, cukr a koření se přivedou k varu. Rybí filety se naskládají na sebe a proloží cibulí, to vše se zalije vroucím lákem. Nakládaný sleď se nechá minimálně tři dny uležet v chladu. Ve sklenici ryby působí prapodivně, jejich vzhled mnoho lidí děsí, nicméně dáte-li těmhle nakládačkám šanci, dočkáte se mnoha pozitiv pro zdraví. Sleď je skvělým zdrojem mastných kyselin, které jsou nedílnou součástí buněčných membrán v celém těle, poskytují výchozí bod pro tvorbu hormonů.

Smažené kobylky a sarančata

Co si budeme namlouvat, vábně to nevypadá. Smažené kobylky a sarančata se většinou nabízejí pouze osolené, někdo k nim ale přidává pepř, limetku nebo chilli. Chutí připomínají křehké smažené brambůrky. Navíc se jedná o dobrou zásobárnu bílkovin!

Šneci

Šneci jsou návštěvníky zahrad a zároveň potravou. Kuchaři je podávají s máslem a česnekem, nad čím se kupříkladu takový Francouz nepozastaví, ale Čech asi ano. Přitom historický článek z roku 1909 dokládá, že kdysi šneci patřili na český štědrovečerní stůl! Je ale jasné, že ne každý texturu hlemýždě „překousne“. Nejdřív je trochu tvrdý, pak zase měkký a lahodný.

Těstoviny s pomazánkovým máslem

Americký prezident Richard Nixon (†81) byl známý tím, že si pochutnával na makaronech s kečupem a tvarohem. Bez ohledu na to, co si o téhle kombinaci myslíte, vás první sousto docela příjemně překvapí. Variantou tohoto pokrmu jsou i těstoviny s pomazánkovým máslem, uzeninou a pokrájenými cherry rajčaty. Těstoviny se uvaří podle návodu, uzenina se osmahne na pánvi společně s rajčaty a popřípadě i nadrobno pokrájenou cibulkou. Dokud je pasta horká, přimíchá se k ní právě ono pomazánkové máslo a všechny ostatní suroviny. Jídlo je to rychlé a skvělé, pouze je určené pro přímou spotřebu, není dobré ohřívané.

Zdroje: hsph.harvard.edu.,listverse.com, wikipedia.org






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Kuřecí maso s rýží

(1 hlasů)

Cibulačka

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat