Prostreno.cz

Těstoviny z jednoho hrnce

One pot pasta – tedy těstovinové pokrmy, ve kterých se všechny suroviny vaří v jednom hrnci, jsou poslední dobou velmi oblíbené. A výhody jsou jasné hned na první pohled – žádné špinavé nádobí a jídlo je na stole docela rychle.

Vařit bleskově rychlé těstovinové pokrmy v jednom hrnci a jen s malou námahou – to zní slibně! Protože pokud bychom si měli vybrat, raději vaříme, než trávíme hodiny mytím nádobí. One pot pasta, ve kterých se všechny ingredience vaří v jednom hrnci současně, pochází z USA od Marthy Stewart, matky všech hospodyněk. Prozradíme vám tři recepty, které byste rozhodně měli vyzkoušet.

One pot pasta primavera

Příprava: 25 minut

Ingredience pro 4 osoby

250 g penne rigate

2 mrkve (nakrájené na tenké plátky)

150 g brokolice

150 g žampionů (podle velikosti na půlky nebo čtvrtky)

250 g zeleného chřestu (cca 2 cm dlouhé kousky)

½ fenyklu (nakrájené na kostičky)

450 ml zeleninového vývaru

100 g hrášku (mraženého)

70 ml smetany

½ nastrouhaného bio citronu

sůl, pepř

1 malá hrst lístků bazalky

Postup

Těstoviny, mrkev, brokolici, žampiony, chřest a fenykl přidejte do zeleninového vývaru a přiveďte za stálého míchání k varu. Poté duste asi 6 minut. Přidejte hrášek a vařte další 4 minuty. Vmíchejte smetanu a citronovou kůru a těstoviny dochuťte solí a pepřem. Ozdobte lístky bazalky.

Těstoviny s arašidy a špenátem

Příprava: 25 minut

Ingredience pro 4 osoby

250 g mafaldine (krátké, široké těstoviny)

150 g baby špenátu

150 g mrkve (nakrájené na kostičky)

150 g červené papriky (nakrájené na kostičky)

1 šalotka (jemně nakrájená)

1 lžíce zelené kari pasty

½ lžičky soli (+ sůl podle chuti)

½ lžičky medu

2 lžíce arašídového másla

150 ml kokosového mléka

350 ml zeleninového vývaru

pepř

4 lžíce arašídů (pražených a osolených)

Postup

Těstoviny, špenát, mrkev, papriku, šalotku, kari pastu, sůl, med, arašídové máslo, kokosové mléko a zeleninový vývar přiveďte k varu a vařte pod pokličkou asi 12 minut. Občas promíchejte. Dochuťte solí a pepřem a podávejte s arašídy.
 

Těstoviny s kuřecím masem a rukolou

Příprava: 25 minut

Ingredience pro 4 osoby

300 g kuřecího prsního řízku (na jemné nudličky)

2 lžíce řepkového oleje

sůl

pepř

250 g fussili (spirálové nudle)

300 g cukety (na malé kostičky)

1 šalotka (jemně nakrájená)

2 hřebíčky česnek (jemně nakrájený)

40 g sušených rajčat (jemně nakrájených)

5 lžic bazalkového pesta (hotový výrobek)

1 špetka cukru

450 ml zeleninového vývaru

75 g rukoly

Postup

Maso osmažte na oleji cca 4 minuty. Vyndejte maso z hrnce. Nalijte zeleninový vývar a přiveďte k varu nudle, cukety, šalotku, česnek, sušená rajčata, 2 lžíce pesta, 1 lžičku soli a cukru a přiklopené pokličkou vařte asi 10 minut. Občas promíchejte. Přidejte maso a zbytek pesta a za stálého míchání restujte další 2 minuty. Nudle osolíme, opepříme a podáváme s rukolou.

Zdroj: www.freundin.de/kochen-rezepte-fuer-one-pot-pasta





Celkem 1 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat