Prostreno.cz

Vydatné parmazánové sušenky bez cukru

Perníčky a spousta sladkého cukroví… Poté, co jsme se v posledních dnech všichni nacpali do kolektivního cukrového kómatu, je čas na vydatnou svačinu. 

Parmazánové sušenky jsou perfektní svačinou k přípitku se sklenkou šampaňského, jako aperitiv před večeří – nebo jednoduše na večer se sklenkou červeného vína a vzrušující sérií nebo dobrou knihou na gauči. Ale pozor: Tyto lahodné parmazánové sušenky jsou silně návykové!

Parmazánové sušenky bez cukru

Ingredience

100 gramů mouky

100 gramů másla

150 g strouhaného parmazánu

1 žloutek

1 špetka soli

čerstvě mletý pepř

trochu čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku (volitelné)

rozmarýn (volitelně)

Postup

1 Mouku, máslo, parmazán (trochu si nechejte na posypání!), žloutek, sůl a pepř (plus trochu muškátového oříšku, chcete-li) prohněťte hnětacím hákem, aby vzniklo tuhé těsto. Dejte do lednice alespoň na 2 hodiny.

2 Pokud si rádi ušetříte práci – tak jako my – vyválejte těsto na potravinářské fólii a zabalte i s fólií do silného válečku, zchlaďte a pak už jen vykrajujte. Čím tenčí těsto bude, tím budou sušenky křupavější.

3 Vychladit můžete také celou kouli těsta a potom dobře vychlazené těsto pomocí válečku vyválet a podsypané trochou mouky vykrajovat. Efektně v tuto dobu vypadají samozřejmě vánoční motivy, jako jsou hvězdičky nebo jedle. Ale sušenky chutnají skvěle po celý rok.

4 Vykrájené tvary dejte na plech vyložený pečicím papírem a posypte zbylým parmazánem a případně trochou rozmarýnu.

5 Pečte v předehřáté troubě na 200 stupňů horní a spodní ohřev asi deset minut dozlatova.

6 K tomu se hodí šampaňské, červené víno, vermutový tonik nebo samozřejmě nealkoholické víno. Ze sušenek v celofánu můžete vykouzlit krásný a chutný balíček pro přátele a rodinu – klidně i v kombinace s láhví lahodného moku.

Zdroj: www.elle.de/lifestyle-essen-trinken-rezept-parmesan-plaetzchen-ohne-zucker





Celkem 1 komentářů

Tip na snídani

Více tipů

Špenátová omeleta

(34 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(35 hlasů)

Croissanty s vanilkovým krémem

(38 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat