Prostreno.cz

Guláš z hovězí oháňky

Guláš z oháňky je výborný a vydatný pokrm. Recept pochází z knihy Jak chutná Andalusie a Jak chutná Itálie z Edice ČT.

Ohodnotit
(20 hlasů)
  • 2h a 35min

    20min příprava

    2h a 15min vaření

  • 264 kJ / 63 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy10g
tuky1g

Ingredience na

  • 2 ks hovězí/býčí oháňky - (přibližně 1,5 kg)
  • 4 lžíce zralých rajčat - není-li sezóna sklizně, rajčata skvěle nahradí 80g Heinz rajčatového protlaku
  • 750 g mrkve
  • 1 kg cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 kg brambor
  • 1/2 l bílého vína
  • olej
  • šafrán
  • pepř a sůl

Postup přípravy

  1. Oháňky očistěte a nakrájejte na kousky a vložte do hrnce.
  2. Očistěte cibuli a osmahněte ji v hojném množství oleje, sceďte a přidejte k oháňce.
  3. Dále přidejte drobně posekaný česnek, zlehka posekaná oloupaná rajčata nebo Heinz rajčatový protlak a očištěnou a na kousky nakrájenou mrkev, pepř a trochu soli.
  4. Všechny ingredience společně osmahněte, asi 15 minut, a občas promíchejte, aby se nepřipálily. Přidejte víno, zakryjte a pomalu na mírném ohni vařte asi 2 hodiny, dokud není maso měkké.
  5. Po uvaření nechte alespoň 2 hodiny odstát (ještě lépe z jednoho dne do druhého).
  6. Pak očistěte brambory a nakrájejte je na kousky, usmažte a podávejte k oháňce. Tím se omáčka se zeleninou nevpije do brambor.

TIP:

Jako rajčatový produkt můžete do guláše také použit Heinz rajčatový protlak s česnekem nebo rajčatový protlak s bylinkami.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    44,87g
  • Sacharidy:

    204,81g
    • Cukry:

      11,53g
  • Tuky:

    110,77g
  • Vláknina:

    38,20g

Aktivita pro spálení: 63 kcal

7

minut jízdy na kole

6

minut běhu

18

minut uklízení



Podobné recepty

Segedínský guláš

(34 hlasů)
60min
651 kJ

Pivní guláš

(12 hlasů)
1h a 45min
418 kJ

Vepřový guláš se švestkami

(22 hlasů)
45min
728 kJ
Více receptů

Celkem 4 komentářů

hedvika
20.06.2016
maxiking
04.06.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Italská fazolová polévka

(5 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)

Kuře na paprice

(4 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Guláš z hovězí oháňky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat