Prostreno.cz

Zimní koktejly na party

Teplé letní večery jsou daleko za námi a těšíme se na útulné noci doma a na plánování slavnostních večírků. A to znamená, že se musíme zásobit svými oblíbenými nápoji.

Plánujete sváteční večírek? Tyto nápoje jsou jednoduché jako hračka a jejich výroba je zábava. Hledáte inspiraci? Tak tady ji máte!  

Big Apple Manhattan

Na výrobu tohoto nápoje se používá jablečná pálenka, která mu dodává ovocný šmrnc. Je to dostatečně silný nápoj, který zvládne jakýkoli sváteční shon a skvěle se hodí k jakémukoli jablečnému dezertu.

Ingredience

led, 2 dcl žitné whisky, 1 dcl jablečné pálenky, 2 kapky bylinného likéru, plátek jablka na ozdobu

Postup

Naplňte půllitr nebo koktejlový šejkr ledem. Přidejte whisky, pálenku a likér a poté promíchejte. Přeceďte do sklenice a ozdobte plátkem jablka.

Cranberry Orange Whisky Sour

Milujeme brusinkové koktejly a tento je náš oblíbený na tuto sezonu. Je teplý a pikantní z whisky a zázvorového piva, ale osvěžující a kyselý po brusinkách a citrusech.

Ingredience

led, 1/2 dcl brusinkové šťávy, 4 dcl whisky, 1/4 dcl medového sirupu, 1/4 dcl čerstvě vymačkané pomerančové šťávy, šťáva z 1 limetky, 4 dcl zázvorového piva

Postup

Naplňte koktejlový šejkr ledem a přidejte brusinkový džus, whisky, sirup, pomeranč a limetkovou šťávu. Třepejte, dokud vše nevychladne. Naplňte dvě sklenice ledem a směs přeceďte do sklenic. K podávání doplňte zázvorovým pivem.

Irish Mule

Milujeme, jak se dubové, vanilkové příchutě, které pocházejí z vaší oblíbené whisky, tak dobře doplňují s čerstvým zázvorem a limetkou v klasickém Moscow Mule. Irish Mule je dokonalé zpestření klasiky, která překvapí vaše hosty – a ti na vás nepřestanou pět chválu.

Ingredience

2 dcl irské whisky, 1 dcl limetkového džusu, 5–6 dcl zázvorového piva, měsíček limetky a snítky máty na ozdobu

Postup

Naplňte měděný hrnek nebo sklenici highball ledem. Nalijte irskou whiskey a limetkovou šťávu a sklenici doplňte zázvorovým pivem. Rychle zamíchejte, pak ozdobte měsíčkem limetky a snítkou máty.

Klasický vaječný koňak

Vaječný koňak je druh nápoje, který lidé buď milují, nebo opravdu nenávidí. Je bohatý, krémový a – vaječný. Patříme do tábora lidí, kteří ho milují (jako, opravdu milují), a podáváme ho studený, nebo horký celou zimu.

Ingredience

2 hrnky mléka, 1/2 lžičky mleté skořice a další na ozdobu, 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku, 1/2 lžičky čistého vanilkového extraktu, 6 velkých vaječných žloutků, 1/2 hrnku krystalového cukru, 1 hrnek vysokoprocentní smetany, 1 hrnek bourbonu nebo rumu (volitelné), šlehačka k servírování

Postup

V malém hrnci na mírném ohni smíchejte mléko, skořici, muškátový oříšek a vanilku a pomalu přiveďte směs k mírnému varu. Mezitím ve velké míse ušlehejte žloutky s cukrem, dokud se nevytvoří pěna. K žloutkům po malých dávkách pomalu přidávejte horkou mléčnou směs, aby se vejce temperovala a šlehejte, dokud se nespojí. Vraťte směs do hrnce a vařte na středním plameni, dokud nebude mírně hustá (a drží na zadní části lžíce), ale nevařte. (Pokud používáte cukrářský teploměr, směs by měla dosáhnout 160º.) Sundejte z ohně a vmíchejte hustou smetanu a, pokud používáte, bourbon. Dejte do lednice do vychladnutí. Při servírování ozdobte šlehačkou a skořicí.

Nutty Irishman

Sladkost a jemná ořechovost oříškového likéru je dokonalým partnerem bohaté irské smetany. Téměř nevyhnutelný šlehačkový knír, který následuje, stojí za to.

Ingredience

Na irskou šlehačku: 1 hrnek šlehačky, 1 polévková lžíce moučkového cukru, 1/4 hrnku irského likéru (například Baileys)

Na kokteil: 1 1/2 dcl irského likéru (například Baileys), 1 1/2 dcl lískového likéru (například Frangelico), 1/2 polévkové lžíce drcených lískových ořechů nebo grahamové sušenky

Postup

V míse stojanového mixéru nebo ve střední míse s ručním mixérem ušlehejte smetanu a moučkový cukr. Šlehejte, dokud se nevytvoří tuhé špičky, poté pomalu přidávejte irský likér. Přeneste krém do sáčku a ochlaďte.

Do šejkru přidejte irskou smetanu a lískový likér a poté naplňte ledem. Protřepejte, dokud šejkr nezmrzne, poté nápoj přelijte do skleniček, přidejte irskou šlehačku a ozdobte lískovými oříšky.

Zdroj: https://www.delish.com/holiday-recipes/christmas/g3625/winter-cocktails/





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat