Prostreno.cz

Veganské fazolové chilli

Máte po tréningu ve fitku nebo jste se vrátili z běhání venku a chcete si místo proteinové tyčinky dopřát teplé a výživné jídlo, které však zároveň obsahuje spoustu bílkovin a nebude ve vás probouzet výčitky?

Veganské fazolové chilli je snadná a rychlá večeře, jejíž přebytek si můžete v lednici uložit na další dny, případně zamrazit. Recept je vhodný také pro vegany.

Veganské proteinové chilli

Ingredience

1 lžíce olivového oleje

½ cibule, nakrájená nadrobno

½ červené chilli papričky nakrájené nadrobno

1 stroužek česneku, nasekaný

1 malý brambor, oloupaný a nakrájený na kousky

½ lžičky kmínu

½ lžičky papriky

½ lžičky kajenského pepře (případně čtyřbarevného nebo černého)

½ lžičky skořice

400 g fazolí z plechovky

400 g nakrájených rajčat (případně rajčat z plechovky)

1 limetka (odšťavněná, k podávání)

květáková rýže, k podávání

Postup

1 Ve velkém hrnci rozehřejte olej, přidejte cibuli, chilli a česnek a restujte 1–2 minuty. Přidejte nakrájený brambor a koření, poté vsypte fazole a nakrájená rajčata. Naplňte jednu z prázdných plechovek vodou a přilijte do pánve. Přiveďte k varu a ztlumte.

2 Na mírném plameni duste 45–50 minut, nebo dokud batáty nezměknou a omáčka se nezredukuje (přidejte trochu vody, pokud je omáčka příliš hustá). Hotovou směs po uvaření ještě zakápněte trochou šťávy z limetky, promíchejte, dochuťte dle libosti a podávejte.

3 Skvělou přílohou je rýže basmati, případně cizrnové těstoviny. Pokud chcete co nejvíce navečer omezit příjem sacharidů, zvolte tzv. květákovou (nebo brokolicovou) rýži. Jedná se o velmi jemně krájený květák, zmrazený v pytlíku, který seženete v každém supermarketu v oddělení s mraženou zeleninou.

4 Pro ještě zajímavější chuťový požitek můžete fazolové chilli posypat restovanými semínky (slunečnicová, dýňová, sezamová) opečené na pánvi do zlatova.

Zdroj: názor autora





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat