Prostreno.cz

Low carb košíčky pro zdravé mlsání

Pokud vás během dne často honí mlsná a hledáte recept na něco dobrého, co zároveň neobsahuje hromadu zbytečného cukru, zkuste low carb košíčky, které jsou bez cukru a plné bílkovin.

Příprava je jednoduchá a nevyžaduje žádné speciální kreativní dovednosti (o hezký vzhled se postarají papírové košíčky). Na závěru receptu nalezete také několik tipů, kterými můžete svůj výtvor ještě více vylepšit.

Low carb cupcakes

Ingredience

½ hrnku mandlové mouky

¼ hrnku másla, rozpuštěného

450–500 g smetanového sýra dle výběru (Philadelphia, Almette, Lučina apod.)

2 vejce

Stévie nebo nekalorické sladidlo dle výběru

1 lžička vanilkového extraktu

Postup

1 Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia. Připravte si větší formu na 12 muffinů a vyložte papírovými košíčky.

2 V míse smíchejte mandlovou mouku s máslem a vzniklou směs použijte jako základ košíčků – pomocí lžičky naneste do každého papírového košíčku trochu směsi a stlačte do plochého základu. Můžete lehce rozetřít do stran, chcete-li košíčkům vytvořit i stěny, avšak není to nutné. Košíčky budou po vychladnutí držet tvar perfektně samy od sebe.

3 Smetanový sýr, vejce, sladidlo a vanilkový extrakt vyšlehejte v míse ručním mixérem (případně vyšlehejte pomocí kuchyňského robotu s použitím nástavce na šlehání).

4 Hotovou směs pak lžičkou navrstvěte dovnitř připravených košíčků. Dbejte na to, aby vám zůstalo v každém košíčku na vrchu trochu místa, jelikož košíčky během pečení lehce nabudou na objemu, a mohly by se nehezky roztéct do stran.

5 Pečte v předehřáté troubě, dokud sýrová směs (téměř) neztuhne uprostřed, tedy 15 až 17 minut.

6 Po upečení nechejte vychladnout při pokojové teplotě. Dokud košíčky zcela nevychladnou, nemanipulujte s nimi. Chovají se jako cheesecake, tudíž je potřeba dát jim čas na ztuhnutí. Před podáváním nechte odležet 8 hodin v lednici.

Tipy

Sladit můžete pomocí  stéviových kapek nebo granulátu s obsahem stévie (prodávají fitness e-shopy), případně použijte flavdrops. Do smetanové náplně můžete na závěr šlehání vmíchat malou hrst sušených brusinek nebo pomerančové kůry, získáte tak zcela nový rozměr chuti. Stejně tak můžete experimentovat s kakaem a čokoládovými hoblinkami (použijte vysokoprocentní čokoládu!)

Zdroj:názor autora





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Želví maso

(2 hlasů)

Mac and cheese recept

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat