Prostreno.cz

Snídaňová miska s avokádem

Snídaně plná bílkovin a vlákniny? Nečekaně skvělé propojení chuti quinoy, vajec a avokáda se postarají o perfektní start vašeho dne, a příprava vám nezabere o nic víc než příprava běžné snídaně.

Základem receptu je vařená quinoa, jejíž zbytek si můžete uschovat na odpolední svačinu, nebo na další den, pokud budete chtít svůj snídaňový zážitek zopakovat. Příprava vám pak (bez vaření quinoy) zabere sotva pár minut. Jdeme na to?

Než se pustíte do samotných příprav snídaně, ze všeho nejdříve zapněte rýžovar, abyste měli k dispozici čerstvou a nadýchanou quinou.

Postup je jednoduchý: Na vaření použijte dvojnásobné množství vody. Tedy, pokud připravujete hrnek quinoy, zalijte ji dvěma hrnky vody. Přidejte lžičku soli. Při vaření v rýžovaru se pak již o nic nemusíte starat. Pokud budete quinou vařit v hrnci, je nutné po přivedení k varu stáhnout sporák na minimum a nechat za občasného promíchání probublávat, dokud se nevyvaří voda. Vaří se cca 15 minut. Bílá quinoa se vaří kratší dobu, červená a černá vyžadují nějakou tu minutku navíc. Že máte uvařeno, poznáte podle toho, že po odkrytí pokličky na vás vykoukne nabobtnalá a lehoučká quinoa, a na dně hrnce už nebude žádná voda.

Snídaňová miska s avokádem

Ingredience na 2 porce

½ hrnku vařené quinoy

lžička olivového oleje

2 vejce

¼ lžičky bylinkové soli

¼ lžičky mletého černého pepře

1 avokádo, nakrájené na kostičky

2 lžíce rozdrobeného sýra feta

Postup

1 Na pánvi rozehřejte na středním plameni olivový olej a rozklepněte vejce. Zlehka opepřete a osolte, a usmažte tzv. volská oka.

2 Do misky nasypejte quinou v požadovaném množství, přidejte oblíbené bylinky či bylinkovou sůl podle chuti a promíchejte.

3 Na takto připravenou postýlku z quinoy pak položte osmažené volské oko, přidejte nakrájené avokádo a rozdrobený sýr feta a voilá – máte hotovo!

Tipy

Pro ozvláštnění můžete přidat ještě lžičku pražených semínek (slunečnicová, dýňová, sezamová apod.), případně můžete posypat mletým chilli, máte-li rádi pikantní chuť. Recept můžete obměnit i pomocí vařených jáhel, pohanky nebo rýže, pokud nejste fandové quinoy.

Zdroj: názor autora





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat