Prostreno.cz

Sladkokyselá pekingská polévka jako z restaurace

Milujete sladkokyselou pekingskou polévku, ale nikdy vás nenapadlo si ji udělat doma, protože to vypadá jako složitá příprava? Mám pro vás dobrou zprávu! Je to jednodušší, než si myslíte. S naším jednoduchým a rychlým receptem navíc chutná opravdu jako v restauraci.

Polévky jsou prostě úžasné. Zahřejí vás zevnitř a dají se ideálně připravit se sezonní zeleninou. Navíc polévky se správnými ingrediencemi vás opravdu zasytí, dodají energii a cítíte se po nich prostě dobře. Tento recept na sladkokyselou čínskou pekingskou polévku je rychlý na přípravu a je opravdovou lahůdkou pro mlsné jazýčky.

Sladkokyselá pekingská polévka

Ingredience

3 mrkve

1 pórek

1 pepř

1 cuketa

50 gramů rajčatové pasty

15 gramů octa

750 ml vody

300 ml ananasové šťávy

40 ml sójové omáčky

1 lžička cukru

Špetka soli

80 g rýže basmati

2 lžíce kukuřičného škrobu

Příprava

1 Nejprve nakrájejte pórek na jemné nudličky a mrkev na kostičky. Poté orestujte na trošce oleje ve velkém hrnci. Papriku a cuketu nakrájejte na malé kousky.

2 Pak do hrnce vložte všechny ostatní ingredience kromě kukuřičného škrobu a na mírném ohni poduste pod pokličkou asi 15–20 minut. Mezitím vše důkladně míchejte, aby se nic nepřipálilo.

3 Smíchejte kukuřičný škrob s trochou vody a vmíchejte směs do polévky. Přiveďte k varu a míchejte, dokud vše trochu nezhoustne. Poté sundejte ze sporáku.

4 Podávejte v miskách. Polévku můžete ozdobit špetkou sójové omáčky, několika bylinkami nebo kopečkem smetany.

Proč je naše pekingská polévka červená místo hnědé

Možná po uvaření první várky polévky zjistíte, že tato verze je světlejší než ta klasická z restaurace. Rajčatový protlak, který se přidává do mnoha evropských verzí receptů a polévka tím získává spíše červenou než hnědou barvu.

Zdroj: www.freundin.de/kochen-schnelles-rezept-pekingsuppe-wie-aus-re





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat