Prostreno.cz

Smetanové těstoviny ideální na zimní zahřátí

Chutné, snadné a rychlé na přípravu. Tyto zapečené smetanové těstoviny čerstvé přímo z trouby jsou ideálním jídlem po práci – a zahřejí nejen na těle, ale i na duši.

Když je venku zima a nepříjemně, rádi se zahřejeme – a to i zevnitř. Teplé polévky, dušená jídla a zapečená jídla čerstvá z trouby se dají zvládnout nejen po práci, ale navíc chutnají celé rodině. Pokud jste i vy fanoušky zapečených jídel, přinášíme něco nového do sbírky receptů – zapečené těstoviny s mletým masem. Nádherně pikantní, vydatné a samozřejmě zapečené se spoustou sýra. Tohle musíte zkusit!

Smetanové těstoviny ideální na zimu

Ingredience

1 cibule

1 stroužek česneku

3–4 snítky oregana

200 gramů mrkve

400 g mletého hovězího masa

2 lžíce olivového oleje

1 plechovka nakrájených rajčat

400 ml zeleninového vývaru

300 g těstovin podle chuti a výběru

trochu soli

trochu čerstvě mletého pepře

100 g strouhaného gratinovaného sýra (např. gouda, ementál)

Trochu olivového oleje do formy

Příprava

1 Zapékací misku vymažeme olivovým olejem. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno.

2 Oregano omyjeme, osušíme a otrháme lístky. Mrkev oloupeme, omyjeme a nastrouháme nahrubo. Mleté maso s nakrájenou cibulí a česnekem opékejte na pánvi na olivovém oleji asi 4–5 minut.

3 Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. 

4 Na pánev přidáme nakrájená rajčata a zeleninový vývar a poduste asi 4 minuty. Vmícháme těstoviny a nastrouhanou mrkev a bohatě dochutíme solí a pepřem.

5 Nalijeme do zapékací mísy a posypeme sýrem. Pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut, dokud sýr nezezlátne. Vyndejte z trouby, posypte oreganem a podávejte.

Jednoduchá variabilita pokrmu

Ingredience mnoha pokrmů můžete obměňovat a být kreativní. Stejně jako s těmito lahodnými zapečenými těstovinami. Můžete například použít pouze 100 g mrkve a k tomu přidat 100 g papriky. To dodá pokrmu svěží čerstvost. Také dobré je místo 400 ml zeleninového vývaru dát jen 300 ml a 100 ml bílého vína! A vždy skvěle chutná také mražená polévková zelenina – ta je již nakrájená, a proto nevyžaduje mnoho úsilí. Jednoduše to orestujte spolu s cibulí a česnekem a mletým masem. To těstovinám dodá pikantní tón.

Zdroj: www.freundin.de/kochen-diaet-cremiges-winter-rezept-makkaroni-auflauf-hackfleisch





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat