Prostreno.cz

Vyzkoušejte Aperol jinak

Už se také těšíte na první Aperol Spritz, který si budete moci dát za prvních teplých slunečních paprsků na zahradní lavičce? My také, ale na to si budeme muset ještě chvíli počkat. Do té doby můžete vyzkoušet tento úžasný recept na tvarohový koláč s Aperolem.

Krémový dort s ricottou, těstem z ovesných vloček a ovocnou polevou z meruněk – to zní jako dokonalý recept na tvarohový koláč, že? Cheesecake Aperol vás okamžitě dostane do dobré nálady a chutná nebesky lahodně! Rozhodně ho ale nepečte pro žádnou návštěvu –protože tento sladký dezert sníte nejraději úplně sami!

Cheesecake Aperol

Ingredience na těsto

2 lžíce hnědého cukru

140 g másla (tekutého)

250 g ovesných sušenek

Náplň

400 g šlehačky

700 g ricotty

10 plátků želatiny

Kůra a šťáva z bio pomeranče

2 lžíce Aperolu

120 g cukru

Poleva

600 g meruněk

Šťáva z ½ pomeranče

3 lžíce Aperolu

2 lžíce cukru

strouhaný kokos

Příprava těsta

Formu o velikosti asi 26 cm vyložte pečicím papírem nebo ji vymažte velkým množstvím másla. Poté vložte do sáčku sušenky a rozdrobte je válečkem. Smíchejte drobenku s máslem. Směs natlačíme na dno formy a dáme na hodinu do lednice.

Příprava polevy

Meruňky omyjeme, rozpůlíme a zbavíme jádřinců. 250 g meruněk nakrájíme na malé kousky a v hrnci podusíme se šťávou z půlky pomeranče a 2 lžícemi cukru asi 5 minut. Poté vše rozmixujeme na pyré a přelijeme přes sítko. Nakonec vmícháme Aperol.

Kandované plátky pomeranče

2 bio pomeranče omyjte horkou vodou, otřete dosucha a nakrájejte na 12 tenkých plátků. Svařte 4 lžíce hnědého cukru se 75 ml vody. Plátky pomeranče po částech podusíme 1–2 minuty, vyjmeme a necháme na pečicím papíře oschnout.

Příprava náplně

Želatinu namočíme do studené vody. Smetanu ušleháme dotuha. Smícháme ricottu, cukr, pomerančovou kůru a 2 lžíce pomerančové šťávy. Aperol rozehřejte na sporáku a rozpusťte v něm lístky želatiny. Vmícháme dvě lžíce ricottového krému a poté vmícháme do zbylého ricottového krému. Nakonec vmícháme smetanu a potřeme náplní dortový základ.

Cheesecake Aperol chlaďte asi 4 hodiny nebo lépe přes noc. Zbylé meruňky nakrájejte na měsíčky a rozprostřete je na dort. Pokapeme meruňkovou omáčkou s Aperolem a ozdobíme kokosovými lupínky.

Zdroj: www.freundin.de/kochen-rezept-aperol-spritz-kaesekuchen





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat