Prostreno.cz

Recept Marthy Stewart na nejjednodušší jablečný crumble na světě

Milujeme dezerty s jablky. Jablečný crumble od Marthy Stewart připravíte velmi rychle a chutná celé rodině. Vynikající dezert s potenciálem oblíbeného rodinného receptu!

Také máte rádi jablka? Zdá se, že i šéfkuchařka celebrit Martha Stewart jablka miluje a používá je do mnoha svých receptů. V jednom ze svých příspěvku na Instagramu vyzvala své sledující, aby použili „čerstvě natrhaná jablka“ v klasickém Apple Crumble. Přinášíme vám recept, který se zaručeně povede a chutná malým i velkým. A s kopečkem vanilkové zmrzliny chutná prostě nebesky!

Jablečný crumble podle Marthy Stewart

Přísady

115 g másla

10 středních jablek

6 lžic světlého cukru

125 g + 2 lžíce mouky

2 lžíce citronové šťávy

1/2 lžičky skořice

sůl

100 g hnědého cukru

Vanilková zmrzlina, šlehačka nebo řecký jogurt k podávání

Příprava

1 Troubu předehřejeme na 190 °C. Jablka omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme nahrubo. Vymažeme zapékací misku (2 litry; 28 × 18 × 4 cm). Ve velké míse smícháme jablka, světle hnědý cukr, 2 lžíce mouky, citronovou šťávu, skořici a 1/4 lžičky soli. Nalijeme těsto do zapékací misky. 

2 V jiné misce ušleháme máslo s hnědým cukrem. Potom přidáme zbývající mouku a 1/2 lžičky soli a mícháme, dokud se nevytvoří hrudky. Vše potřeme jablečnou směsí.

3 Dáme do trouby asi na hodinu. Jablečný crumble je hotový, když střed bublá a vršek je pěkně zhnědlý. Pokud vršek hnědne příliš rychle, přikryjte kastrol alobalem a pokračujte v pečení.

4 Poté nechte krátce vychladnout a podávejte buď s kopečkem vanilkové zmrzliny, našlehané smetany nebo řeckého jogurtu.

Zdroj: www.freundin.de/kochen-diaet-martha-stewart-rezept-einfachster-apfelauflauf-welt






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Langoše

(1 hlasů)

Boloňská omáčka

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat