Rychlá vaječná omeleta se špenátem a vydatným celozrnným chlebem je jednou z nejlepších snídaní, pokud se snažíte o hubnutí.
Kombinuje totiž vejce nabitá bílkovinami s celozrnným chlebem plným vlákniny a špenátem bohatým na živiny. Bílkoviny v kombinaci s vlákninou vás zasytí na dlouhou dobu a nabijí vás energií na celé dopoledne.
V receptu není nejspíše nic, co byste dosud neznali. Příprava je opravdu velice snadná a rychlá, tudíž se nestihnete ani podívat na pytlík s koblihami a budete mít hotovo. Snídaně vás navíc zasytí mnohem více než koblihy, koláčky a další sladké pečivo k snídani, které postrádá důležité živiny. Zkuste to a uvidíte sami.
Špenátová omeleta
Ingredience
1 lžička řepkového oleje
1 hrnek baby špenátu
2 velká vejce, lehce rozšlehaná
Špetka soli
Špetka mletého pepře
1 plátek celozrnného chleba, opečený
Postup
1 V malé nepřilnavé pánvi rozehřejte olej na středně vysokou teplotu. Přidejte špenát a za častého míchání jej vařte do zvadnutí (přibližně 1 až 2 minuty). Špenát přesuňte bokem na talíř. Pánev otřete, znovu dejte na sporák na střední teplotu a přilijte lehce rozšlehaná vejce.
2 Zakružte pánví do všech stran, aby se vejce rovnoměrně rozlila po celé ploše pánve, a vytvořila se jednolitá omeleta. Posypejte špenátem z talířku, a opékejte.
3 Počkejte, dokud povrch omelety neztuhne (1 až 2 minuty), poté opatrně otočte a zlehka opečte i z druhé strany. Osolte a opepřete dle chuti.
4 Hotovou omeletu pak přeložte napůl a položte na opečený celozrnný plátek chleba, který by měl být omeletou zcela zakryt.
5 Posypejte dle chuti ještě čerstvými bylinkami (pažitka, petrželka, bazalka apod.). Případně zlehka posypejte parmezánem.
Pokud nejste typ na „vaječné omelety“ a vždycky se vám trhají, ať děláte, co děláte, připravte si míchaná vejce – postupujte podle receptu, s tou výjimkou, že během opékání vejce sem tam promícháte vařečkou.
Zdroj: názor autorky
Sledujte nás na sociálních sítích: