Prostreno.cz

Domácí churros krok za krokem

Tento recept na churros je snadný na přípravu. Smažené pečivo pochází ze španělské kuchyně a nyní je velmi oblíbené i u nás. 

Churros pocházejí především ze španělské a mexické kuchyně, ale rychle se staly oblíbeným sladkým pečivem v mnoha dalších zemích. Pečivo se dělá z odpalovaného těsta, které se osmaží na tuku a poté posype cukrem a skořicí. Často se podávají s čokoládovou polevou na namáčení. Tato varianta je známá také jako chocolate con churros. Ukážeme vám, jak si klasické churros snadno připravit doma.

Při nákupu surovin se ujistěte, že jsou organické. Podpoříte tím společnosti, které provozují ekologické zemědělství a nabízejí lepší podmínky pro zvířata. Tím se také vyhnete riziku, aby ve vašem jídle skončily škodlivé pesticidy. 

Churros

Ingredience na 10 kusů

75 ml vody

25 ml mléka nebo rostlinné alternativy

1 polévková lžíce másla nebo margarínu

1 špetka cukru

1 špetka soli

65 g mouky

1 organické vejce

100 g šlehačky nebo veganské alternativa

50 g hořké čokolády

400 ml oleje na smažení

Směs skořicového cukru

Příprava

1 Nejdříve si připravte odpalované těsto: do hrnce dejte vodu, mléko, máslo, cukr a sůl a přiveďte ingredience k varu na středním plameni. Nezapomeňte často míchat.

2 Poté do hrnce přidejte všechnu mouku a pokračujte v míchání, dokud těsto neztuhne a nebude složením připomínat žvýkačku. Poté těsto nalijte do mísy.

3 Pomocí ručního mixéru nebo kuchyňského robotu zašlehejte vejce, dokud se dobře nespojí s těstem.

4 Další na řadě je čokoládová omáčka: smetanu nalijte do malého kastrůlku a přiveďte k varu. Čokoládu nasekáme nahrubo a přidáme k horké smetaně. Míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí a nespojí rovnoměrně se smetanou. Poté omáčku nalijte do misky.

5 Vezměte velký hrnec a naplňte jej olejem na smažení. 

6 Zahřejte olej. Pokud máte teploměr, můžete jej použít k měření teploty. Olej by měl mít kolem 170 stupňů Celsia. Pokud nemáte teploměr, můžete do oleje vložit na zkoušku vařečku. Pokud se kolem ní tvoří bublinky, je olej dostatečně horký.

7 Poté naplňte těstem na churros cukrářský sáček a do oleje vytlačujte tyčinky těsta dlouhé asi 20 centimetrů. Smažte každou tyčinku asi 3–4 minuty, poté vyjměte. Ještě teplé je obalíme ve směsi skořice a cukru. Dávejte pozor, abyste se nespálili.

8 K usmaženým churros podávejte čokoládovou polevu. Dobrou chuť!

Zdroj: www.rezepte.utopia.de/churros-rezept-mit-schokoladensauce-2899






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat